Ulaştırma Bakanlığı: Kanal İstanbul’a karşı çıkanlar koronavirüsten daha zararlı

Koronavirüsün her gün onlarca can aldığı Türkiye'de Kanal İstanbul ihalesine çıkılmasına yönelik eleştirilere Ulaştırma Bakanlığı, 'siyasi fırsatçılık ve koronavirüsten daha zararlı' yanıtı verdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele edilirken, Kanal İstanbul Projesi’nin ilk ihalesinin yapılmasına karşı çıkanlara Ulaştırma Bakanlığı, ‘koronavirüsten daha tehlikeliler’ yanıtı verdi.

Bugün Kanal İstanbul’un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin aslına uygun olarak yeniden yapımı projeleri için ilk ihale gerçekleşti. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ihaleye “Korona Krizi’nden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını koyamıyorum” diye tepki göstermişti.

Ulaştırma Bakanlığı, kaynakların salgınla mücadele için kullanılması itirazlarına virüs benzetmesi yaparak, itiraz edenleri siyasi fırsatçılıkla suçladı. Bakanlığın açıklaması şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul güzergahında bulunan iki adet tarihi köprünün taşınması veya yerinde koruma altına alınmasına karar verilmesi için yapılan proje ihalesini eleştirerek, ‘Koronavirüs ile mücadele ederken bunlar Kanal İstanbul derdinde’ şeklinde açıklamaları olmuştur.

Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs ile mücadele devletin tüm kurumları ve milletimizle birlikte devam ediliyor. Kısa sürede bu salgından kurtularak ülkemizin normal gündemine dönmesini umut ediyoruz.

‘Hayat devam ediyor’

Ancak bir taraftan salgın ile mücadele ederken öte yandan hayatın devam ettiği unutulmamalıdır. Üretim ve yatırımın devam etmesi, ülke ekonomisinin çökertilmemesi, salgından kurtulduktan sonra da ihtiyaç olan ürünlerin üretilmesi ve gerekli yatırımların yapılması da son derece önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir.

Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır.

Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize Koronavirüsten daha çok zarar vermektedir.

Ülkemiz salgınla mücadele ederken üretim ve yatırımları da sürdürmek, ülke ekonomisini dimdik ayakta tutarak yarınlarımızı da güvence altına almak hepimizin temel görevi olduğuna inanıyoruz.”

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüzlerce Çanakkaleli vahşi madenciliğe karşı bir araya geldi

Çanakkale'de düzenlenen 'Vahşi Madenciliğe Hayır' mitingine katılan çok sayıda vatandaş Kazdağları'ndaki her ağacı tek tek savunma kararlılığını yineledi.

Seferihisar’da 4. Çocuk Festivali: Suyu Koru, Geleceği Koru

Seferihisar 4. Çocuk Festivali'nde , yüzlerce çocuk, düzenlenen 17 atölyede hem suyun hayati önemini öğrendi hem de gönlünce eğlendi.

Barış

Barış sözcüğünü dünyanın pek çok bölgesindeki savaş ortamlarıyla yan yana getirildiğinizde 'nasıl, ne pahasına ve ne kadar sürdürülebilir' barış sorularıyla karşılaşıyoruz.

Antalya’da olmayan suya HES yapacaklar

Antalya- Konyaaltı'ndaki Doyran Deresi'nin üzerine yapılmak istenen HES'den etkilenecek 11 köyün halkı mücadeleye hazırlanıyor.

Koca’nın hastanesi Medipol’ün valeleri, yeşil alanı korumak isteyen vatandaşlara saldırdı

Acıbadem'deki yeşil alana eski bakan Fahrettin Koca'nın hastanesi Medipol için otopark yapılmasına direnen halka hastane valeleri ve güvenlik görevlileri saldırdı, bir kadının kolu kırıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR