ManşetTürkiye

Ücretsiz ilaç dağıtımı kesildi

0

Van’da on binlerce kişi kar üstünde, çadırlarda yaşarken AFAD “hayat normale döndü” tespiti yaparak halka ücretsiz ilacı kesti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 22 Aralık’ta Van’da hayatın normale döndüğüne karar verip ilk iş olarak bedava ilacı kesti. Van’ı yıkan deprem sonrasında depremzedelere yardım amaçlı alınan kararlardan biri de Yeşil Kartı olanlar ya da herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlardan ilaç alımlarında ücret alınmamasıyla ilgiliydi. AFAD tarafından alınan karar gereği, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ya da Yeşil Kart sahiplerinin ödeyeceği ilaç paraları ve katkı payları AFAD tarafından ödenmeye başlandı.

Ancak Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 22 Aralık’ta 38. Bölge Van Eczacı Odası Başkanlığı’na bir yazı gönderdi. Vali adına Cafer Giyik tarafından imzalanan belgede, bu uygulamadan vazgeçildiği belirtilirken gerekçe olarak Van’daki hayatın normale dönmesi gösterildi. Talimatta, şu ifadeler kullanıldı: 

“İlimizde meydana gelen depremler nedeniyle depremden zarar gören yeşil kartlı ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ilaç alımı için eczanelere başvuranların reçete karşılığı ilaç giderleri Başbakanlık Afet ve Acil Yardım ödeneğinden ödenmekteydi. Ancak hayatın normale dönmesi ve acil durumun ortadan kalkması nedeniyle ikinci bir talimata kadar reçete karşılığı ilaç alımı için eczanelere başvuran vatandaşlara ilaç ücreti ödenmeyecek olup, odanıza kayıtlı eczanelere bildirilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.