Kültür-Sanat

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başlıyor

0

16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Kuğulu Park’ta yapılan açıklamasına STÖ’ler ve iş dünyası da destek verdi. Festival “…rağmen: dayanışma, direniş, devinim” temasıyla 9 Mayıs’ta başlıyor.

Ankara’da baharın müjdecisi 16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için geri sayım başladı.

Festivalin basın toplantısı bugün Kuğulu Park’ta yapıldı. İlk kez halka açık bir yerde, açık havada Ankaralılarla birlikte düzenlenen basın toplantısına sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası da destek verdi.

Festival ekibi toplu halde sahneye çıktı ve festival hakkında bilgi verip başkentli sinemaseverleri mayısta film izlemeye, kültür sanata sahip çıkmaya çağırdı.

Uçan Süpürge Kadın İletişim Ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güner, “dayanışma dediğimiz şey, belirli hedeflere ulaşmak için bilinçle oluşturmaya çalıştığımız bir amaçtır ve öyle olduğu için de politiktir, kendiliğinden var olmaz” dedi:

“15 yıl, dile kolay! Bu festivali yapabilmek için aldığımız banka kredilerinin taksitleri halen ödeniyor. Sponsorluk için görüştüğümüz inşaat firmalarının ‘inşaatın kadınla ne alakası var’ sözleri halen kulaklarımızda çınlıyor. Çeşit çeşit önyargı… Oysa en büyük yoksulluk, başkalarından mahrum kalmaktır. Ülke yararına, ülkedeki kadınların yararına bir şey yapmaya çabalarken yalnız bırakılmaktır. Bu bir film festivali.Şimdiki kadar dört starı (Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın) buluşturmuş tek festival. Her yıl ‘Onur Ödülü’, ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’, ‘Genç Cadı Ödülü’ ile adından söz ettiren, FIPRESCI Jürisinin her yıl ödül verdiği dünyadaki tek kadın filmleri festivali…”

Uçan Süpürge’nin ofisinin de bulunduğu Kavaklıdere semtinin yurttaş organizasyonu olan Kavaklıderem Derneği’nden İsa Çapanoğlu yaptığı konuşmada, Uçan Süpürge’den kurulduğu günden bu güne çok yol kat ettiğini, geliştiğini ve bunlar içinde Çocuk Gelinler projesinin fark yarattığını söyledi. Konuşmasının ardından Çocuk Gelinler afişiyle poz verdi.

Ankara Genç İş Adamları Derneği’nin Kadın Komitesi’nin başkanı İrem Şerefoğlu ise konuşmasında Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin etkinliklerine bundan sonra da destek vermek istediklerini söyledi.

Festivalin bu seneki açılış töreninin organizasyonunu gönüllü olarak üstlenen gazeteci Elif Özmenek Çarmıklı da festivalin kendisiyle birlikte başkentlileri de heyecanlandırdığını söyledi ve 9 Mayıs akşamı açılış ve ödül törenine tüm Ankaralıları davet etti.

Festivalin bu seneki teması olan “…rağmen: dayanışma, direniş, devinim” üzerine herkesin kendi rağmenini dile getirebileceği filmler, söyleşiler, sergiler ve sürpriz etkinliklerle dopdolu bir hafta sizi bekliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.