Hayvan HaklarıManşet

Üç yavru kediyi kürekle öldüren kişi, üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

0
İstanbul‘da eşine saldırdığını iddia ettiği kedinin üç yavrusunu kürekle vurarak öldüren zanlı üç yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

Bahçeşehir‘deki olayda, Kemal Dağhan Akdağ, eşi Aydın Akdağ’ın, köpeklerini gezdirmeye çıkardığında bir kedinin saldırısına uğradığı iddiasıyla, eline aldığı  inşaat küreğiyle kedi ve korumaya çalıştığı yavrularına vurdu.

Bir günlük yavrulardan biri site içerisinde öldü. İhbar üzerine İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ve Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı polis ekipleri siteye geldi.

İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, anne kedi ve yaralanan iki yavruyu tedavi altına aldı. Kemal Akdağ ise gözaltına alındı. Anne kedinin tedavisi olumlu sonuç verse de kalan iki yavru kedi de tedavileri sırasında hayatını kaybetti.

‘Hunharca eylemin haklı nedeni yok’

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı‘nca olayla ilgili iddianame hazırladı. İddianamede, şüpheli Kemal Dağhan Akdağ’ın söz konusu kedinin eşine saldırmasından sonra, tehlike geçmişken hırs ve intikam amacı ile özellikle kendisini savunamayacak olan yavru kedilere karşı giriştiği hunharca eylemin herhangi bir haklı neden sayılmayacağı vurgulandı.

İddianamede Akdağ’ın “Haksız yere sahipli hayvanı öldürme” suçundan dört aydan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Tutuksuz şüpheli Akdağ, önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi‘nde hakim karşısına çıkacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.