Tarım-Gıda

Üç Elma Çiftliği: “Hep beraber hasad zamanı”

0

Çankırı Yapraklı İlçesi Doğanbey Köyü’de doğal tarım yapan Genç Ailesi (Üç Elma çiftliği) herkesi, 13 Ekim Cumartesi günü Amasya elması hasat imecesine davet ediyor.

Genç ailesi, çoluk-çocuk genç-yaşlı herkesin katılımını arzuluyor. Güçlü-kuvvetli, hasat çalışmasına destek için çalışmaya istekli kişilerin katılımını özellikle teşvik ediyorlar.

Gezi için, katılanların sayısına bağlı olarak Ankara’dan bir araç (midibüs veya otobüs) ayarlaması yapılabileceği belirtiliyor. Çiftliğe Ankara’dan ulaşım yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Diğer illerden geleceklerin kendi araçlarıyla gelmelerinin mümkün olduğu, ya da Çankırı’da gruba katılma imkanları olabileceği bildiriliyor.

Çiftlikte verilecek öğle yemeği için Genç Ailesine kişi başı 10 TL’lik bir katkı verilmesi öneriliyor. Katılımcılardan elma satın almak isteyenlerin de, kilogramına 2.75 TL ödeme yapmaları öneriliyor.

İhtiyaç duyulması halinde çiftlikte kısıtlı da olsa konaklama imkanı olacağı da belirtiliyor.

Üç Elma Çiftliği’nin katılmak isteyenlere gönderdiği mesaj şöyle

“Geziye katılacak arkadaşlarımız özellikle yerel Amasya elması bahçesinde ağırlanacaktır. Bahçe 7 dönüm civarında olup, çeşitli yaşlarda, kimisi 50 yaşında olan 150’den fazla meyve ağacı bulunmaktadır. Meyve ağaçları yerel türler olup çoğunlukla Amasya elması ağacı mevcuttur. Gezi sırasında doğal tarım yöntemini, Fukuoka tarım yöntemini ve felsefesini, geleneksel, yöresel tarım çalışmalarımızı anlatacağız, sonuçları yerinde gözlemleyeceğiz. Kentlerde yaşayan siz doğa dostu arkadaşlarla, ailelerle, çocuklarımızla birlikte kısa da olsa bir gün geçirmekten mutlu olacağız.

Bu gezi sırasında ata bilgileriyle, yerel tohumlarla, yerel meyve türleriyle, toprağa en az müdahaleyle kırsal alanda sürdürülebilir, kendi kendine yetebilen, doğa ile bütünleşmiş, finans sisteminin kıskacına düşmemiş, özgür bir üretim biçimin var olabileceğini göreceğiz. Hiç bir çeşit gübre, tarım ilacı ve bitki besin destek ürünleri verilmeden de tarımın yapılabileceğini gözlemleyip tanık olacağız. Bir şenlik havasında, çoluk-çocuk genç yaşlı, meyve ağaçlarından elma dereceğiz.

Kendi ellerinizle istediğiniz miktarda elma hasat edip afiyetle yiyebilirsiniz. Gelirken yanınızda kendiniz için hasat etmeyi düşündügünüz elma miktarına uygun karton kutu getirmenizi öneririz.

Genç Ailesi meyve bahçesinde konuklarına öğle yemeği sunacaktır. Toprak kaplarda pişirilen güveç, tam buğdaydan hazırlanan bulgur pilavı, salata, ayran ve meyve sunumu olacaktır.”

 

Bora Ünal’ın Üç Elma Çiftliği hakkında çektiği kısa filmi şu adresten izleyebilirsiniz. Üç Elma Çiftliği ve kurucuları hakkında bilgilere şu adresten de ulaşabilirsiniz.

Çiftliğin web sayfası www.ucelmadogaltarim.com Ayrıca Facebook’ta’Üç Elma Doğal Tarim ve Sağlıklı Yaşam’ grubuna üye olabilirsiniz.

Katılımınızı belirtmek için aşağıdaki bağlantılara girebilirsiniz:

Üç Elma hasat şenliği kayıt formu

Kayıt kontrol listesi

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.