ManşetTürkiye

Tutuklanan Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden, ‘Hukuksuzluğa son verin’ çağrısı

0

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin operasyonunda hayatını kaybeden askerler için lokum dağıtanları protesto etmelerinin ardından tutuklanan öğrencilerin aileleri İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) basın toplantısı yaptı.

Açıklamaya çok sayıda akademisyen ve öğrencinin yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TTB Başkanı Raşit Tükel, KESK Eş genel Başkanı Aysun Gezen, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB MMO Başkanı Battal Kılıç, İTO Sekreteri Samet Mengüç, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel ve Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay katıldı.

Bianet’den Tansu Pişkin’in haberine göre Tutuklu öğrencilerden Deniz Yılmaz’ın babası Bülent Yılmaz’ın okuduğu açıklamada 19 Mart’tan ri üniversitede yaşanan olaylara değinilerek “Çocuklarımız hedef gösterilmiştir” denildi. Bülent Yılmaz açıklamayı okumasının ardından hedef gösterenlerin özür dilemesi, çocuklarının serbest bırakılarak hukuksuzluğun son bulmasını talep etti.

Boğaziçi Üniversitesi eski Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Birtek de açıklamada söz alarak “Bizim üniversitemizde her görüş özgürce ifade edilir. İsmi geçen çocukların pırıl olduklarına eminim, onlardan terörist olamaz. Bütün çocukların suçsuz olduğu ortaya çıkacak fakat ben dayanamıyorum. Dershanede berabersek hapishanede de onlarla olmak istiyorum.” diye konuştu.

Boğaziçi öğrencileri adına konuşan ve kendisi de 22 Mart’ta gözaltına alınıp serbest bırakılan Tilbe Akan ise “Arkadaşlarımızla kendi seslerini zorbalığa karşı ifade edebildikleri için gurur duyuyoruz” dedi.

Akan insani duygularla yapılan eylemlerin çarpıtıldığını belirterek bunun sebebini Boğaziçi Üniversitesi’nin “iktidarın bastırdığı düşüncelere her zaman yer vermiş olması” olarak açıkladı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.