ManşetSpor

Tarihin yüzmede ilk Avrupa Şampiyonluğu bedensel engellilerden

0

Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün başlayan Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye tüm yüzme tarihinin ilk altın madalyasını kazandı. 50 metre kelebekte altın madalya kazanan, 16 yaşındaki Milli Sporcu Beytullah Eroğlu’nun derecesi ise 41.49.

Beytullah,9 yıllık bir çalışmanın sonucunda Avrupa Şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, ‘Altın madalyayı ülkem adına kazandım. Şampiyonluğumu tüm ülkeme hediye ediyorum’ dedi.

Takım olarak 2 altın madalya daha kazanmayı beklediklerini ifade eden Beytullah, antrenörü Osman Çullu’ya ve babasına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Beytullah, gelecekteki hedeflerinin 2012 yılında Londra’da yapılacak paralimpik oyunları olduğunu sözlerine ekledi.

Antrenör Çullu, Beytullah’ın başarısının Türkiye tarihinde bir ilk olduğuna işaret ederek, bunun bir başlangıç olmasını dilediğini, Türkiye’ye daha çok madalya kazanarak dönmek istediklerini ifade etti.

Beytullah’ın başarısının, engellilere imkan verildiği takdirde neler yapabileceklerini gösterdiğini belirten Çullu, 2012 yılında yaklaşık 15 yarışmaya katılacaklarını ve bu yarışlarda da daha fazla madalya kazanmak istediklerini kaydetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.