ManşetSivil Toplum

Türkiye’nin %37’si faaliyet güçlüğü yaşıyor!

0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Sağlık Sorunları ve Faaliyet Güçlükleri” üzerine yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye’de 15 ve daha yukarı yaştaki nüfusun % 36,8’inin günlük yaşamını etkileyen bir süreğen hastalık veya sağlık sorunu bulunmakta.

TÜİK’in 2011 yılı II. Döneminde (Nisan, Mayıs ve Haziran), Hanehalkı İşgücü Araştırması ile birlikte uyguladığı “Sağlık Sorunları ve Faaliyet Güçlükleri” anketinin sonuçları açıklandı. Avrupa Birliği (AB)’ne uyum çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen araştırmanın amacı ise, faaliyet güçlüğü çeken nüfus konusunda detaylı ve karşılaştırılabilir veri derlemek olarak belirtiliyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki 19 milyon 678 bin kişi süreğen hastalık veya sağlık sorunu, 12 milyon 11 bin kişi ise faaliyet güçlüğü yaşamakta. Her iki sorunu birden yaşayanların sayısı ise 11 milyon 221 bin kişi. Türkiye’de herhangi bir süreğen hastalık, sağlık sorunu veya faaliyet güçlüğü yaşamayanların sayısı ise 32 milyon 971 bin kişi.

Rakamlara daha yakından bakacak olursak, Herhangi bir süreğen hastalık veya sağlık sorunu yaşayanların % 57,1’i kadın, % 72,6’sı 40 yaşın üzerinde ve bu nüfusun işgücüne katılım oranı ise % 40!

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.