Koronavirüs SalgınıManşetSağlık

Türkiye’de ikinci koronavirüs vakası

0
Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki ikinci yeni tip kornavirüs (kovid-19) vakasına ulaştıklarını söyledi. İlk vaka, gene Sağlık Bakanı tarafından 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece yapılan basın açıklaması ile duyurulmuştu.

Koca, kişisel Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda “Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konulmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz” dedi.  Hastalık tanısı konulan kişinin yaşadığı şehir hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’de koronavirüse karşı önlem paketi

Koronavirüse karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü Beştepe toplantısından sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yapmış, ülke genelinde alınacak önlemleri anlatmıştı.

Buna göre,  ilk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edildi. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek. Üniversiteler ise 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca tatil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı seyehatleri ertelenirken, kamu görevlilerinin yurt dışı seyahatleri ise izne bağlandı. Vatandaşlardan ise yurt dışı seyahatlerini ertelemeleri talep edildi.

Nasıl korunulur?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönergeye göre virüsten korunmak için insanların alabilecekleri önlemler şu şekilde:

  • Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 sn boyunca yıkayın. Su ve sabunun olmadığı durumda alkol bazlı el antiseptiği kullanın.
  • Öksürme ve hapşırma sırasında burun ve ağzınızı tek kullanımlık kağıt mendil ile örtün, olmadığı durumda dirsek içini kullanın. Mendili derhal çöp kutusuna atın ve ellerinizi su ve sabunla yıkayın.
  • Soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomları olan kişiler ile bir metreden yakın temastan kaçının.

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.