Koronavirüs SalgınıGündemManşetSağlık

Beştepe’den radikal koronavirüs önlemleri: Okullar tatil, maçlar seyircisiz

0

Koronavirüse karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Kalın’ın açıklamaları şöyle:

Ara tatil öne çekildi: İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek, dolayısıyla ara tatil öne alınmış olacaktır.  Daha sonra 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle de internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız kapsamlı bir çalışma yaptı. Buna dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, Bakanımız kamuoyuyla paylaşacak.

Üniversitelerde eğitim kaybı olmaması için tedbir alınacak: Üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir. Bu çerçevede, bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından nasıl telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Böylece kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır.

Maçlar seyircisiz oynanacak: Uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda spor müsabakalarının nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır. Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi hazırlandı. Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanacak. Buna göre fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacaktır. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz yine fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini bir müddet ertelemeleri yönündedir.

Uzaktan eğitim bir hafta sürecek: Çocuklarımız evlerinde olacak. Evden eğitim suretiyle internet ve televizyondan eğitim alacaklar. Bu süreç de 1 hafta olarak planlandı.

Karantinadaki kişilerde problem yok: (İtalya’daki Türk vatandaşlarını tahliye operasyonu planlanıyor mu? Korona virüsü tespit edilen kişinin çevresindekilerin sağlık durumlarında bir gelişme var mı sorusu üzerine)  Şu an itibariyle tek vaka var. Sağlık Bakanımız bilgi verdiler. Bu kişinin sağlık durumu iyi. Etrafında onunla birlikte karantinaya alınan kişilerde bir problem yok. Bu karantinanın da tedavi sürecinin de netice vermesini bekliyoruz. İtalya’dan tahliye planımız şu anda yok.

Erdoğan’ın yurt dışı gezileri ertelendi: (Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı programlarını etkileyecek bir durum söz konusu mu sorusuna yanıt olarak) Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz.

Ziya Selçuk: Uzaktan eğitim için altyapı hazırlıkları tamam

Kalın’dan sonra bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk ve orta okullar ile liselerde yarı yıl tatilinin öne çekilmesi hakkında konuştu.

“Öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini rica ediyoruz” diyen Selçuk şunları söyledi: “23 Mart’tan sonra uzaktan eğitim başlayacak. 23 Mart’tan itibaren ders ortamını eve taşıyacağız. Tüm altyapı hazırlıklarımız tamamlandı. Öğrenciler isterlerse televizyonlardan isterlerse internetten uzaktan eğitime ulaşabilir. Haftalık ders programları yapılandırılarak, Erişim Bilişim Ağı (EBA) ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak.”

‘Gelişmeler EBA’nın sitesinden takip edilebilir’  

EBA kullanımında tüm operatörlerin ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlayacağını söyleyen Selçuk, “Sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan dersler söz konusu olacak. Bu bağlamda velilerimiz ve öğrencilerimiz Eğitim Bilişim Ağı eba.gov.tr’den takip edebilirler. Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız. Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryolar hazır” diye konuştu.

‘Ana sınıfları, kreşler ve özel okullar da tatil’

Tatil kararının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ana sınıflar ve kreşler ile özel okulları da kapsadığını açıklayan Selçuk, “Sadece 11 ve 12. sınıflar EBA sistemine dahil değil, onlar için de ne yapabiliriz bakacağız. Öğretmenlerimizin ara tatilde okullarda bulunmalarını beklemiyoruz. Onların da evlerinde olmasını bekliyoruz. Çok acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Ziya Selçuk, pazar günü yapılacak Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nın iptali edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.