Türkiye son 53 yılın en sıcak ikinci şubatını yaşadı

Çevre Bakanı Özhaseki, şubat ayının son 53 yılın en sıcak şubatı olduğunu duyurdu. Geçen ocak da yine son 53 yılın en sıcak ocak ayı olmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen  şubatın son 53 yılın en sıcak ikinci şubat ayı olduğunu açıkladı.

X hesabından paylaşım yapan Özhaseki şunları söyledi:

“Şubat ayı sıcaklık ortalaması 7,5 derece oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün aylık sıcaklık değerlendirmesine göre 2024 yılı şubat ayında, sıcaklıklar ortalamaların 3,4 derece üzerinde gerçekleşti. Böylece son 53 yılın en sıcak ikinci şubat ayı olarak kaydedildi.”

Geçen ay, Türkiye genelinde son 53 yılın en sıcak ocak ayı olarak kayda geçmişti.  Türkiye genelinde sıcaklık değerleri, küresel ısınmaya bağlı olarak 2024’ün kış aylarında birçok bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyretti.
Türkiye genelinde son 53 yılın en sıcak ocak ayı kaydedildi
Sıcak dalgası Türkiye’de: Neden ısınıyoruz?

Yeşil Gazete’nin notu: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bakanın açıklama yaptığı sırada henüz şubat ayının ayrıntılı değerlendirmesini yayımlamamıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR