Sivil Toplum

Türkiye, sınır tanımayan kuşları konuşacak

0

13. Türkiye Kuş Konferansı, “Sınır Tanımayan Kuşlar Sınır Aşan Sorunlar” ana temasıyla 28-30 Ekim tarihleri arasında İzmir’in Seferihisar ilçesinde  Dokuz Eylül Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu, Seferihisar Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliğiyle düzenleniyor.

Tüm dünyada nesli tükenmek üzere olan 190civarında kuş türü bulunuyor. Türkiye’de yaşayan ve neslinin korunması için uluslarası işbirliklerinin kurulduğu türler var. Kuş Konferansı bu nedenle Sınır Tanımayan Kuşlar Sınır Aşan Sorunlar ana temasıyla, nesli tehlike altında olan türler başta olmak üzere göçmen kuşların neslin devamı için yürütülen ulusalararası çabalara dikkat çekiyor.

Kuş gözlem toplulukları ve Doğa Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye Kuş Konferansı, Türkiye’de kuş gözlemciliğinin yaygınlaşmasını, kuşlarla ilgili araştırma ve koruma çalışmalarının desteklenmesini hedefliyor. Konferansa, kuş gözlemcileri, araştırmacılarıyla birlikte sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarının katılımı bekleniyor.

Konferansa katılım için; 10 Ekim 2011, tarihine kadar başvuru formunun [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor. Başvuru formu http://dogadernegi.org/13-turkiye-kus-konferansi.aspx adresinden edinilebilir.

Facebook etkinlik sayfası için http://www.facebook.com/event.php?eid=237339749649847  adresine erişilebilir.

Detaylı bilgi ve iletişim

Kübra Karafazlığolu, 9 Eylül Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu

Tel: 0507 309 56 78

Esra Kartal, Doğa Derneği

Tel: 0543 402 30 94

[email protected]

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.