DünyaManşet

“Türkiye bizim celladımız”

0

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen “Suriyeli Mülteciler” konulu toplantıda, Suriye BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi sert bir dille konuştu ve Türkiye’ye ağır suçlamalar yöneltti. Beşar Caferi, Türkiye’yi “Suriye’nin cellatı” olarak niteledi.

Caferi, Davutoğlu’nun Suriye sınırları içerisinde yapılmasını önerdiği kamplar için de “Kendi ülkesinde yapmasını tavsiye ederim” dedi. Suriyeli temsilcinin konuşması sırasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu salonda bulunuyordu. Ancak Türkiye adına cevabı, BM daimi temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan verdi. Apakan, “Türkiye’nin iki halkının da refahını istediğini” savundu.

‘Teröristlere eğitim veriyorsunuz’

Suriye temsilcisinin Türkiye’ye yönelik eleştirileri, toplantının ardından devam etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Caferi, Türkiye hükümeti ile sorunları olduğunu ancak Türk halkı ile hiçbir sorunları olmadığını belirtti.

Beşar Caferi, Türkiye’deki kamplarda, teröristlere eğitim verildiğini, savaş taktikleri öğretildiğini ve bu teröristlerin Suriye hükümeti, ordusu, polisi ve halkına karşı silah kullandığını söyledi.

Vatan

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.