ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa –1 Ekim Salı

0

Pakette Olmayanlar

-Pakette, özel okullarda anadilde eğitimin önü açılırken, kamuda anadilde eğitim konusunda adım atılmadı.

-Ak Parti’nin 2023 kitapçığında yer alan, Kürtçe’nin kamuhizmetlerinde kullanılması düzenlemesinin pakette yer almadı.

-Ak Parti, BDP’nin özellikle üzerinde durduğu seçim barajının düşürülmesi konusunda somut adım atmadı.

-Pakette, Aleviler’e cemevlerinin statüsü başta olmak üzere birçok başlıkta yer verilmesi bekleniyordu. Ancak beklentiler boşa çıktı.

-Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması bekleniyordu ama açılması için adım atılmadı.-Pakette beklendiği gibi TCK’daki terör suçlarının ve TMK’nın bazı maddelerinin değiştirilmedi.-Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’ndaki çekinceler kaldırılmadı.

-Özel yetkili mahkemelerin bütünüyle kaldırılmasına yönelik beklenti pakette karşılanmadı.-Tutuklu gazetecilerin tahliye olmasına yönelik düzenleme yapılmadı.

-Hrant Dink’in ölümüne giden yolu açan TCK’nın 301. Maddesi ile Basın Kanunu gibi fikir özgürlüğü ile ilgili maddelerde de değişiklik yapılmadı.-Pakette jandarmanın sivilleşmesi yer almadı.

 

Roboski’de askeri yargı istemiyoruz
Bugün saat 13.00’de Galatasaray Lisesi önünde,Roboski’de Askeri yargı istemiyoruz başlıklı bir
imza kampanyası, yapılacak olan basın açıklaması ile başlatılacaktır.Kampanya 28 Aralık’a kadar sürecek.
Kuşadası Liman Davasında İmar planı İptal edildi
Kuşadası Liman davasının son aşamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile (davalı yanında müdahil) Ege Liman işletmeleri AŞ’nin temyiz istemini görüşen DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU KARARINI VERDİ ve temyiz istemini oy birliğiyle RED EDEREK, LİMAN İMAR PLANININ İPTALİ KARARINI ONADI!
Kamyonet içinde yedi işci can verdi
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde ayva hasadına giden işçileri taşıyan kamyonet ağaca çarptı. Kamyonetin alev alması onucu 7 işçi yaşamını yitirdi, 13 işçi de yaralandı.
Pamukova ilçesi Hayrettin köyü mevkisinde ayva hasadında çalışan işçileri taşıyan kamyonet, ceviz ağacına çarparak alev aldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye, alev alan aracı söndürdü. Kazada 4 kişi olay yerinde, 3 kişi de kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi. Kazanın ardından yaralanan 13 kişinin tedavisi ise sürüyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.