Türkiye

Türkiye’den kısa kısa – 23 Eylül Pazartesi

0

Ankara saldırılarını DHKP-C üstlendi

Ankara Dikmen Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binası ve polis evine yapılan saldırıyı DHKP-C üstlendi.

Ethem Sarısülük’ün vurulmasıyla ilgili dava bugün başlıyor

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay’da polis Ahmet Şahbaz’ın kurşunuyla vurulan Ethem Sarısülük’ün vurulmasıyla ilgili dava bugün 09.00’da Ankara Adliyesi’nde görülmeye başlanacak.

Fazıl Say’a 10 ay hapis cezası

15 Nisan 2013’te “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan Say’ın kararı iptal talebi reddedildi ve yeniden 10 ay hapis cezası verildi. Say’ın sabıkası bulunmadığı için iki yıl denetim süresiyle ertelendi. Say’ın kararı Yargıtay’a taşımasıyla mahkeme yolu tekrar açılabilir.

Polise yeni dönem üniversiteli eylem taktikleri

Milliyet Gazetesi’nden Tolga Şardan’ın haberine göre üniversitelerin açılmasından önce İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere on büyük kent güvenlik şubede görev yapan polis müdürlerinin yanısıra Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi ile Terörle Mücadele Dairesi’nden yetkililer katıldığı bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda üniversite öğrencilerinin olası eylemlerine karşı polise destek yönlendirme verilirken üniversite kampüslerindeki eylemlere karşı 24 saat müdahale edilecek biçimde hazır polis kuvvetleri tutulması gerektiği tartışıldı.

Gül: Radikal gruplar bizim için büyük güvenlik tehdidi

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye’de rejimle savaşan radikal grupların Türkiye için hayati bir konu ve güvenlik tehdidi olduğunu söyledi.

Barış Ödülü Kardeş Türküler’in

Türkiye Barış Meclisi’nin barış mücadelesi verenleri desteklemek, umudu güçlendirmek için Orhan Doğan anısına düzenlediği Barış Ödülü’nün sahibi Kardeş Türküler oldu.

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.