ManşetTürkiye

Türk ve Ata, Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüştü

0

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, dün sabah İmralı’da Abdullah Öcalan’la görüştü. Adalet Bakanlığı da görüşmeyi doğruladı. Türk ile Ata’nın Öcalan ile görüşmelerinin yaklaşık iki saat sürdüğü bildirildi.

Bu görüşme ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki hafta NTV canlı yayınında açıkladığı İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açılmış oldu.

Görüşmeyi değerlendiren BDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş “olumlu geçti, açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi.

Gazetecilerin “görüşme olmuş mu?” sorularını cevaplayan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, “Evet ajanslara düştü zaten, ne kadar sürdüğünü bilmiyorum” diye konuştu.

BDP yöneticileri ile PKK’nın Avrupa sorumluları daha önce yaptıkları açıklamalarda, İmralı’dan gelecek açıklamaların kendilerini bağlayacağını belirtmişlerdi

Bugün ya da yarın İmralı’ya giden Ahmet Türk ve Ayla Akat’ın bir basın toplantısı düzenlemeleri ve Öcalan’ın mesajlarını kamuoyuyla paylaşmaları bekleniyor.

Adalet Bakanı  Ergin’ den açıklama

Katıldığı bir konferansta basın mensuplarının İmralı görüşmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şunları söyledi:

“Parlamenterler zaman zaman hapishaneleri ziyaret etmek için izin isteyebilirler. Böyle talepler olabilir. Zaten Ayla Akat ve Ahmet Türk’ten böyle bir talep gelmişti. Bakanlık izin verdi, kabul ettik. Sabahtan İmralı Adası’na gittiler ve yolculuk dışında bir saati aşkın bir görüşme yaptılar.”

“Görüşmeden umutlu musunuz?” sorusuna Ergin’in, “Sürecin ülke yararına olduğunu düşünüyoruz” yanıtını verdi.

Adalet Bakanı, sürecin devam edip etmeyeceğine ilişkin ise “Arzu ettiğimiz şekilde giderse devam eder ancak istismar edilirse devlet bu süreci devam ettirmez. Aslolan, Türkiye’de devam eden süreç ve terörle mücadelede başarı sağlamak. Bu konudaki değerlendirmeler devam edecektir” ifadelerini kullandı.

20 yıl sonra yeniden

Görüşmeye katılan isimlerden Ahmet Türk,  Abdullah Öcalan ile bundan önce 20 yıl önce Lübnan’ın Bareliyas kasabasında bir araya gelmişti.

O zamanki görüşmede Abdullah Öcalan, 8 Haziran 1993’te Lübnan’ın Bareliyas kasabasında bir basın toplantısı düzenlemiş, toplantıya Türkiye ve yurtdışından çok sayıda siyasi ve gazeteci katılmıştı.

(Turnusol, Ntvmsnbc, CnnTürk)

 

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.