Turgut Tarhanlı, Bora Sarı ve Asena Günal serbest!

Bu sabah gözaltına alınan 13 kşi arasında yer alan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı ifade sonrası serbest bırakıldı.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı ile Anadolu Kültür’ün Genel Koordinatörü Asena Günal ve Bora Sarı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ifadeleri alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bir yılı aşkın süredir iddianamesi hazırlanmadan tutuklu bulunan Osman Kavala‘nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür’e yönelik 4 ilde operasyon yapıldı. İstanbul, Adana, Antalya ve Muğla’da yapılan operasyonda 13 isim gözaltına alınmıştı.

Halen gözaltında bulunan isimler şöyle: Ali Hakan Altınay (Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı), Meltem Aslan Çelikkan (Anadolu Kültür Genel Koordinatörü), Yiğit Ali Ekmekçi (Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Ayşegül Güzel (Anadolu Kültür), Çiğdem Mater (Anadolu Kültür Danışmanı), Prof. Dr. Betül Tanbay (Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi), Hande Özhabeş (Sivil Toplum Geliştirme Derneği İletişim Koordinatörü), Filiz Telek (Anadolu Kültür), Yiğit Aksakoğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi).

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 7 kişi için çalışmalar devam ediyor.

 

(T24, Bianet, Diken)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR