DünyaManşet

Tunus’ta sular durulmuyor, Başbakan El Cibali istifa etti

0

Tunus Başbakanı Hammadi El Cibali, teknokratlardan oluşan bir hükümet kurma çabaları sonuç vermeyince Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki’ye istifasını sunduğu bildirildi.

Tunus’ta yaklaşık iki hafta önce sol muhalefet lideri Şükrü Belayıd’ın suikaste kurban gitmesiyle başlayan siyasi istikrarsızlık Başbakan Hammadi El Cibali’nin istifası ile sürüyor. İstifasını Cumhurbaşkanı Munsif El Merzuki’ye sunan El Cibali, „İstifamın ve girişimimin başarısızlığa uğraması Tunus’un ve devrimin başarısızlığa uğraması değildir“ dedi. El Cibali kararını, ülkedeki siyasi elite güvenin yenilenmesi ve teknokrat hükümeti girişiminin başarısızlığa uğraması durumunda istifa edeceği yönünde verdiği söz nedeniyle aldığını vurguladı.

İktidardaki Ennahda Partisi, El Cibali’nin teknokratlardan oluşan bir hükümet kurma girişimini kabul etmemişti. El Cibali, kurulacak teknokrat hükümeti ile ülkeyi yeniden istikrara kavuşturmayı ve kısa süre içinde seçimlerin yapılmasını amaçlıyordu. Şükrü Belayıd’ın ölümünün ardından protestolar düzenleyen Tunuslu muhalifler ise suikastten hükümeti sorumlu tutuyor.

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.