Türkiye

Tunceli’deki toplu mezar’da kemiklere rastlandı

0

Tunceli‘de kardeşinin mezarını almak için 64 gündür açlık grevinde olan Hüsnü Yıldız‘ın kardeşi Ali Yıldız dahil 19 kişinin olduğu iddia edilen toplu mezarın kazısında kemiklere rastlandı.

Tunceli Çemişgezek’te başlayan toplu mezar kazısında beş kişiye ait kemiklere rastlandı.

1997’de Aliboğazı mevkisinde girdikleri çatışmada öldürülen ikisi Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi‘nden (DHKP-C) 17’si PKK’li 19 kişinin olduğu ileri sürülen toplu mezar 3 Şubat 2011’de bulunmuştu.

Hüsnü Yıldız, kardeşi Ali Yıldız’ın da olduğu mezarın açılması için 64 gün önce açlık grevine başlamıştı. Konunun medya aracılığı ile gündeme gelmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de araya gireceğini söylemişti.

Çarşamba (10 Ağustos) günü açılmasına karar verilen Çemişgezek Sağven Mahallesi’ndeki ilçe jandarma komutanlığı yanında bulunan mezarın kazısı, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan gözetiminde bu sabah  başladı.

bianet’e konuşan avukat Taylan Tanay, kazının, o tarihte defin işlemlerine katılmış kişilerin gösterdiği yerde, ikisi ailenin getirdiği dört Adli tıp uzmanı gözetiminde usulüne uygun bir şekilde yapıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Tunceli Baro Başkanı Fatma Kalsen, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) bir yetkili de kazıyı izliyor. (Bia)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.