Doğa MücadelesiManşet

Tüm Yalova geleceğine sahip çıkıyor

0

Yalova’da bulunan sivil toplum örgütleri hep birlikte Yalova’nın geleceği için bir açıklama yayınladı.

“Yerel meclislerimizin ilimiz için risk oluşturan tesislerin kurulmasına izin verilmesini içeren itirazlar karşısında, hiçbir baskıya boyun eğmeden ilimizin menfaatlerini savunma noktasındaki çizgilerini devam ettireceklerine inanıyoruz.” denen açıklamanın tam metni ve imzacıları ise şöyle:

YALOVA’NIN GELECEĞİ İÇİN ORTAK DEKLARASYON

Biz Yalova’nın geleceğine duyarlı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, ilimizin geleceğinde kömür yakıtlı termik santraller ve VOPAK gibi kimyasal depolama terminallerine yer olmaması yönündeki halk iradesini destekliyoruz.

Yalova’nın yerel meclisleri, büyük çabalarla Yalova’nın kendi iradesiyle yaptığı 1/25 Binlik Yalova Çevre Düzeni Planı’nı korumalı, ilin depremselliğini ve halkın sağlıklı çevrede yaşama haklarını gözeterek, plana dair çevresel hassasiyetleri geliştirmelidir.  2011 Ocak ayında kömürlü termik santral ve yeni kimyasal depolamaları sınırlayan plan notları kararlarını alan yerel meclislerimiz, Yalova halkının iradesini göstererek bu anlamda kent tarihine önemli bir not düşmüşken, alınan bu kararlardan geri dönüş yapılması asla kabul edilemeyecek bir durumdur.

1999 felaketini, kimyasal sızıntı felaketiyle birlikte yaşayan Yalovalıların, daha fazla kapasite artışına ve daha fazla riske tahammülü yoktur. Termik santral ve kimyasal depolama dayatmasına hayır diyecek irade, Yalova siyasetçilerinde vardır ve olmalıdır. Termik santral ya da kimyasal depolama için merkezi bürokrasi, Yalova siyasetçileri ile halkı karşı karşıya getirmekten kaçınmalıdır.

Bölgenin depremselliğini, sözkonusu tesislerin yerleşim alanlarına yakınlığını, sağlık koruma bantlarının olmadığını, içerdiği riskleri görmezden gelerek çocuklarımızın geleceğini riske atanlar, bu davranışlarının vicdani ve hukuki sonuçlarına da katlanmak durumunda kalacaklardır.

Yerel meclislerimizin ilimiz için risk oluşturan tesislerin kurulmasına izin verilmesini içeren itirazlar karşısında, hiçbir baskıya boyun eğmeden ilimizin menfaatlerini savunma noktasındaki çizgilerini devam ettireceklerine inanıyoruz.

İmzacılar :

Yalova Barosu

Kent Konseyi STK Çalışma Grubu

TEMA – Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı Yalova

ADD – Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova

ASEF – Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği  Yalova

ÇYDD – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yalova

Eğitim Sen Yalova

Ekoloji Kolektifi Yalova

Greenpeace Yalova Gönüllü Grubu

MAGDER – Mahalle Afet Gönüllüleri Yalova

Nenehatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yalova

PAB – Perşembe Akşamı Bisikletçileri Yalova

TEMAD – Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova

TGB – Türkiye Gençlik Birliği Yalova

TÜKODER – Tüketiciyi Koruma Derneği Yalova

TÜM-BEL-SEN Yalova

TSD – Türkiye Sakatlar Derneği Yalova

YAÇEP – Yalova Çevre Platformu

YAFOD – Yalova Fotoğraf Amatörleri Derneği

Yalova Aikido Gençlik Ve Spor Kulubü Derneği

Yalova Beşiktaşlılar Derneği

Yalova Cem Vakfı

Yalova Fenerbahçeliler Derneği

Yalova İçin El Ele Platformu

Yalova Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği

Yalova Servis İşletmecileri Esnaf Odası

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği

You may also like

Comments

Comments are closed.