ManşetTürkiye

TÜGVA Başkanı’ndan sızdırılan belge itirafı: Doğru bilgiler de var

0
Fotoğraf: AA

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu, katıldığı canlı yayın programında gazeteci Metin Cihan‘ın yayımladığı sızdırılan belgeler hakkında itirafta bulundu.

Cüneyt Özdemir‘in canlı yayınına katılarak soruları yanıtlayan Eminoğlu, “Kendisinin evrakta düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Sistemimizden alınmış” ifadelerini kullandı.

Eminoğlu belgelerin yayınlanmaya başlamasının ardından yaptığı açıklamada “Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası veya ilgisi yoktur” diyerek belgelerin gerçekliğini tamamen yalanlamıştı.

‘Manipüle edilmiş’

ERP sistemleri olduğunu ve bütün verilerinin orada kaydının tutulduğunu ifade eden Eminoğlu, “Bu verilerden bazıları çıkarılmış ve bir evrak oluşturulmuş. Manipüle edilmiş” dedi.

Cüneyt Özdemir’in “Belgelerin Metin Cihan tarafından manipüle edildiğini mi düşünüyorsunuz?” sorusuna verdiği cevap ise “Hayır, belgelerin Metin Cihan’a ulaştıran kişi tarafından manipüle edildiğini düşünüyorum” dedi.

Eminoğlu, verilerin daha önce Fethullah Gülen cemaatinden oldukları için görevden alınan kişiler tarafından sızdırıldığı iddiasını ortaya attı.

Sızan belgelerde ne yazıyor?

Gazeteci Metin Cihan kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın oğlu Bilal Erdoğan‘ın kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA hakkında belgeler ulaştığını ve bunları kamuoyuna açıklamaya başlayacağını duyurmuştu.

Cihan, daha önce Gülen cemaatinin yaptığına benzer şekilde TÜGVA aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yargı içerisinde kadrolaşmaya gidildiğini iddia ederek şunları söyledi:

“Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, FETÖ diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim. Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. Bilindik bir hikaye. Yeni sezon. TÜGVA versiyon. TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘Paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım.”

TSK, EGM ve yargıda kadrolaşma

Cihan’ın açıkladığı belgelerde, TSK’den emniyete, Adalet Bakanlığı’ndan yargıya kadar birçok farklı kamu kurumuna yerleştirildiği belirtilen kişilerin isimleri yer alıyor.

Belgelerde, bu kişilerin ne zaman sınava gireceklerinin, mülakat tarihlerinin de listelendiği görülüyor. Bu kişilerin referansları olarak da TÜGVA yöneticileri ile AKP eski milletvekili Mahmut Kaçar gösteriliyor.

Belgelerde, “subay aday listesi”, “özel harekat aday listesi”, “astsubay aday listesi” gibi başlıklar dikkati çekiyor. Sözü edilen kişilerin atandıkları ya da atanacakları yerlerin listelerde belirtildiği de görülüyor.

Bylock benzeri program

Cihan, kendisine belgeleri gönderen kişinin, TÜGVA’nın bir dönem ERP adı verilen, ByLock benzeri bir programı kullandığını, telefona indirilen programda kayıtlı herkesin kişisel bilgilerinin yer aldığını, programın çökmesiyle milyonlarca kişinin bilgilerinin bilinmez ellere geçtiğini aktardığını da yazdı.

Cihan, bu kişinin, “Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim” dediğini aktardı.

Kamu taşınmazları tahsis edilmiş

Cihan, paylaştığı farklı bir belge için de “Yapılanmanın TÜGVA’dan ibaret olmadığını belirten Cihan, “Örneğin yurtlara çökmek için yedi oluşum toplantı yapıyor. Liste hazırlanıyor, talepler iletiliyor, sonra aralarında paylaşım yapılıyor. İlk listede 821, ikincide 285 bina var. Yani öğrenciler yurt bulamazken meğer mevcut binalar bunlara dağıtılmış” dedi.

Söz konusu belgede, özellikle İstanbul’daki kamu taşınmazlarının yurt olarak TÜGVA ile Kadem, İlim Yayma Cemiyeti, TÜRGEV, Ensar gibi vakıf ve derneklere tahsis edildiği belirtiliyor.

Belediyelerden para aktarımı

Cihan, yayımladığı bir başka belge için de “Vergiler de TÜGVA’ya gidiyor. Belediyeler ve valilikler eliyle kamu kaynakları bu yapılanmaya aktarılıyor. Mali destek raporu başlıklı dosyada bunu çok net görebiliyoruz” dedi.

Bu belgede de TÜGVA’ya verilen taşınmazlar ile kamu binalarının kiralarının belediyeler ve kamu kurumları tarafından ödendiği görülüyor.

Taciz mesajları

Metin Cihan “TÜGVA’da kutlu yürüyüş” ifadeleriyle paylaştığı bir Whatsapp konuşmasında da AKP Yüksekova 5 ve 6’ncı dönem İl Başkanı Naci İnci‘nin iş isteyen bir kadına yaptığı tacizi ortaya koydu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.