ManşetTürkiye

İBB, TÜGVA’nın tahliyesi için Adalar Kaymakamlığı’na yazı gönderdi

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar Kaymakamlığı’na yazı göndererek Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Büyükada İskelesi’nde kullandığı alandan tahliyesini istedi.

İBB, TÜGVA’nın iskelenin üst katında teşkilat binası olarak kullandığı kiralık alanın kullanımının tahliyesine ilişkin hukuki süreç başlatmış, süreç İBB lehine sonuçlanmıştı.

Ancak 6 Ekim tarihinde başlatılan tahliye işlemleri için iskeleye giden zabıta ekiplerine polis engel olmuş, polis ekipleri ile zabıta ve CHP Adalar ilçe örgütü üyeleri arasında arbede çıkmıştı.

Kira sözleşmesi 21 Şubat’ta feshedildi

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre İBB, kaymakamlığa sürece ilişkin bir yazı gönderdi. Yazıda, Büyükada İskelesi üzerindeki alanın kullanma amacına aykırı olarak kiraya verildiğinin tespit edildiği, kira sözleşmesinin 21 Şubat 2020’de feshedildiği belirtildi.

Ek olarak 28 Şubat 2020 tarihine kadar iskelenin tahliye edilmesi gerektiğinin noter kanalıyla tebliğ edildiği ifade edildi.

Kaymakamlığın iskeleyi boş ve işgalsiz şekilde İBB’ye tesliminin talep edildiği ancak kaymakamlık tarafından tahliye işleminin yapılamayacağının bildirildiği aktarılan yazıda, söz konusu iskelenin ivedilikle tahliye edilmesi istendi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.