ManşetMedya-İnternet

Cüneyt Özdemir bir tweetini 10 bin dolara sattı

0

Gazeteci Cüneyt Özdemir‘in NFT (non-fungible token) ile satışa çıkardığı bir tweet 10 bin dolara satıldı. Özdemir, 26 Mart tarihinde “Bu tweet bir ‘SANAT ESERİ’dir!“ şeklinde bir tweet paylaşmış ve söz konusu tweeti NFT ile satışa çıkarmıştı.

Cüneyt Özdemir, “Türkiye’nin en pahalı twitini sattık” ifadeleriyle satışı n gerçekleştiğini duyurdu ve elde ettiği geliri Darüşşafaka‘ya bağışlayacağını söyledi.

Tweetin satışa sunulduğu internet sayfasında “@izzetpinto78” adlı bir kullanıcının tweet için 10 bin dolar değerinde Ethereum ödediği belirtiliyor.

NFT nedir?

NFT’ler tıpkı Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi, blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanıyor ve yapılan alışverişler bu teknoloji üzerinden kayıt altına alınıyor.

Böylece hem GİF’ler, şarkılar, tweetler gibi dijital içeriklerin satılması mümkün oluyor hem de dijital eserlerin daha sonraki el değişimlerinde de ilk satıcı komisyon almaya devam edebiliyor.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından atılan ve platformdaki ilk tweet olma özelliğini taşıyan gönderiyi 2,9 milyon dolara (yaklaşık 23 milyon TL)  Türkiyeli iş insanı Sina Estavi satın almıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.