ManşetTürkiye

Tuğluk’un cenazesine saldıranlardan 3 kişi tutuklandı

0

Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırıyla ilgili soruşturmada 3 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı bulunan Murat Alp de bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine düzenlenen saldırının ardından gözaltına alınan 3 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafı ortaya çıkan Murat Alp’in de bulunduğu belirtildi. 4 kişi ise serbest bırakıldı.

İfadesi alınan 19 kişi, önceki gün tarafından serbest bırakılmıştı. Gözaltına olan 7 kişinin işlemleri bugün tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı anına ilişkin görüntülerde, tutuklanan 3 kişinin grubu provoke ettiği, cenazeye ve yakınlarına yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu da öne sürüldü. Tutuklanan 3 kişinin, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “Toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet” kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile karakolda çekilmiş fotoğrafı bulunan Murat Alp’in de bulunduğu öğrenildi.

 

(Hürriyet, Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.