ManşetTürkiye

TTB Başkanlığı ağırlaştırıcı suç sayılan Gençay Gürsoy’a hapis cezası

0


Türk Tabipler Birliği (TTB) eski Başkanı Prof. Dr. Gürsoy’a raporlu olduğu için katılamadığı duruşmada esas hakkında mütalaa verilmiş olmasına rağmen celse arasında dosyaya yeni eklenen belgeler neticesinde 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Kararda dikkat çeken nokta ise Gürsoy’un, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde olan TTB Başkanı olmasından cezasının ağırlaşması oldu. Mahkeme, cezada herhangi bir erteleme de vermedi.

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini  imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” ile suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam etti.

37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşması görülen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Gençay Gürsoy raporlu olduğu için duruşmaya katılamadı.

Gürsoy hakkında önceki celsede “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla esas hakkında mütalaa verilmiş olmasına rağmen mahkemenin celse arasında Gürsoy’un şahsi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımları ve t24.com.tr isimli internet sitesinde yapmış olduğu söyleşininçıktılarını dosyaya eklediği görüldü.

Kararını açıklayan mahkeme, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçunun işlendiğine dair kanaat oluştuğuna hükmederek Gürsoy’a 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. “Sanığın duruşmadaki olumsuz gözlemlenen tutum ve davranışları, pişmanlık duymamış olması” gerekçeleriyle cezada indirime gidilmedi.

Verilen ceza İstinaf Mahkemesi’nin kararından sonra kesinleşecek.

(Bianet, Artı Gerçek)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.