ManşetTürkiye

Sedat Peker’in lideri olduğu söylenen suç örgütüne operasyon

0

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul merkezli beş ilde Sedat Peker’in lideri olduğu söylenen organize suç örgütüne yönelik operasyon yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sedat Peker‘in lideri olduğu suç örgütüne üye 63 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suçlamayla yakalanmaları için 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul’da 74 adrese yapılan operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

Operasyona özel harekat da destek verdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sedat Peker suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Operasyonda insansız hava araçlarıyla keşif yapılırken, özel harekat ekipleri de operasyona destek verdi. Yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi ve çelik yelek ele geçirildi.

Sedat Peker’in yurt dışında olduğu bilgisi paylaşılırken, adreslerde aramaların devam ettiği söylendi.

Operasyonlar sırasında elde edilen yeni deliller sonucunda Sakarya ve Konya’da da bazı adreslere operasyon yapıldığı kaydedildi.

Barış Akademisyenlerini tehdit etmişti

Sedat Peker, 2007 yılında “organize suç örgütü liderliğinde” hüküm giymiş ve 2014’te cezaevinden tahliye edilmişti.

Peker, 2016 yılında ise “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan Barış Akademisyenlerine yönelik “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözlerini sarf etmişti.

Peker hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde dava açılmış, Peker’in tehditleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmiş ve davadan beraat etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.