DünyaEkonomiManşet

Trump, koronavirüs ekonomi destek paketini imzaladı

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi’nin de onayladığı koronavirüs salgınına yönelik 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketiyle 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzaladı.

Bütçe tasarısının imzalanmasının ardından 2019 yılında yıllık geliri 75 bin dolar ve altında olan kişilere doğrudan 600 dolar nakit yardımı yapılacak. Haftalık 300 dolar olan işsizlik maaşları ödenmeye devam edecek. Kirasını ödeyemeyenler ocak ayına kadar evlerinden tahliye edilemeyecek. Küçük iş yerleri, hava yolu şirketleri ve çiftçiler desteklenecek.

Trump, paketi reddetmişti

Trump, ilk başta ABD Kongresi’nin onayının ardından kendisine sunulan koronavirüs salgınına yönelik destek paketindeki 600 dolarlık nakit yardımına rezalet demiş ve imzalamamıştı. Donald Trump, destek paketindeki bu yardımın 2 bin dolara çıkarılması gibi bazı değişikliklerin yapılmasını istemişti.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi üyeler, Trump’ın destek paketinde 600 dolarlık nakit para yardımını 2 bin dolara çıkarma girişimini reddetmişti. Trump’ın paketi imzalamaması ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden olmak üzere birçok kişiden tepki toplamıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.