ManşetDünyaEkonomi

ABD’de 900 milyar dolarlık koronavirüs teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varıldı

0

Amerika Birleşik Devletleri‘nde (ABD), aylarca süren anlaşmazlıklarından ardından, 900 milyar dolarlık koronavirüs teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varıldı. Teklif yasama organı Kongre’nin onayından geçti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın paket önüne geldiğinde onaylayacağı belirtildi.

Paket, koronavirüs salgını sebebiyle zor durumdaki işletmeler için maddi yardım ve işsizlik yardım programları da dahil olmak üzere bir dizi desteği kapsıyor. Ayrıca paket içerisinde aşı dağıtımını hızlandırmak ve sağlık çalışanlarına yardım gibi maddeler yer alıyor.

Milyonlarca ABD’liye 600 dolara kadar yardım

İki parti tarafından uzun süren tartışmalar sonucu anlaşmaya varılan teşvik paketi ABD’de yetişkin başına 600 dolara kadar yardım ödemesini öngörüyor. Eğer bir vatandaş 2019’da 75 bin dolardan fazla kazandıysa bu rakam aşağı inecek.

Ayrıca işsizlik ödeneklerinin haftalık 300 dolara çıkacağı belirtiliyor. Maaş Koruma Programı, ödenekleri için 284 milyar dolar, kira yardımına 25 milyar dolar ve okul ve üniversiteler için 82 milyar dolar ayrıldı.

Biden ile teşvik paketinde artış bekleniyor

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, “Daha fazla yardım yolda” ifadelerini kullandı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise “Bunu bir ilk adım olarak görüyorum ve daha fazlasının yapılması gerektiğini tekrarlıyorum” dedi.

Demokratlar, Joe Biden‘ın 20 Ocak’ta göreve gelmesiyle teşvik paketinde artış olmasını bekliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.