KentManşet

Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm için yürütmeyi durdurma kararı verildi

0
Fotoğraf: Evrensel

İstanbul‘un Güngören ilçesinde yer alan ve itirazlara rağmen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenen Tozkoparan Mahallesi‘nde mahalle sakinlerinin mücadelesi sonuç verdi.

Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen mahallelerinin 10,4 hektarlık alanı Cumhurbaşkanlığı kararı ile 20 Nisan 2020 tarihinde riskli alan ilan edilmişti. Bu karara karşı açılan davada Danıştay 6’ncı Dairesi kararın yürütmesini durdurma kararı verdi.

Neler yaşandı?

Mahalledeki 900 konut depreme dayanıklı olmadıkları iddia edilerek yıkılmak isteniyor mahalle sakinleri ise binalarının sağlam olduğunu iddia ederek bu karara karşı çıkıyordu.

Her ne kadar bu karar mahkemeye taşınmış olsa da Güngören Belediyesi polis ekipleriyle birlikte mahallelinin su, elektrik ve doğal gaz altyapısını kesmeye başlamıştı. İtiraz eden halk ise biber gazı ile polis mücadelesi ile karşılaşmıştı.

Mahalle sakinleri son olarak bekleyen davanın sonuçlanması için Ankara’ya gitmiş ve Danıştay önünde eylem gerçekleştirmişti.

Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte binaların sağlamlık durumuna ilişkin bir rapor alınana kadar bölgede herhangi bir yıkım gerçekleştirilemeyecek.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.