KentManşet

Tozkoparan’da zulüm var: Evlerini terk etmek istemeyen halka polisten biber gazlı müdahale

0
Fotoğraf: BirGün

İstanbul‘un Güngören ilçesinde yer alan ve itirazlara rağmen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenen Tozkoparan Mahallesi sakinlerine polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı.

Mahallede bulunan 900 konut şu anda depreme dayanıklı olmadıkları iddia edilerek 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile geri dönüşüme sokulmak isteniyor.

Binalarının sağlam raporu olduğunu belirten ve kararı yargıya taşıyan halk ise mahalleyi terk etmek istemiyor. Ancak polis eşliğinde gelen Güngören Belediyesi ekipleri su, doğal gaz ve elektrik altyapılarını kesmeye başladı.

Bina önündeki nöbete müdahale

Son olarak Tozkoparan Mahallesi’ne gelen kolluk kuvvetleri Gölgeli Sokak’ta su abonelikleri ve doğalgazı kesti. Binalarını terk etmek istemeyen halk ile polis karşı karşıya geldi.

Önünde nöbet tutulan binanın kapısını kıran polisler, mahalle sakinlerine de biber gazıyla saldırdı. Çıkan arbede sonrasında iki kişi ise gözaltına alındı.

Altyapıyı kesmek için alana iş makinesi de getirildi. Yapılan müdahaleye birçok kişi “#TozkoparandaZulümVar” etiketi üzerinden tepkilerini dile getirdi.

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.