Sivil Toplum

Torba yasa bombası kör etti

0

Ankara’daki torba yasa mitinginde polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi ile genç kadının kafatası kemiğini kırıldı. Tedavisi süren Turan, gözünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya…

Hukuki açıdan her türlü hakkını arayacağını belirten Serap Turan, “Emniyete dava açacağım. Beni bu hale getiren cezalandırılsın istiyorum. İki çocuğum var. Bir şey olsaydı onlara kim bakacaktı? Gözümü kaybedersem işime geri dönebilecek miyim? Dayak yedim diye susup oturmam, kimse de susturamaz” diyor.

Ankara’da, ‘Torba Yasa’ya karşı yapılan protesto gösterisinde polisin attığı gaz bombası Torba Yasa’nın protesto eylemine katılan temizlik işçisi Serap Turan’ın hayatını kararttı. Serap Turan, 28 yaşında Çankaya Belediyesi’nde taşaeron olarak çalışan temizlik işçisi genç bir kadın… Natoyolu’nda iki odalı bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Yoksulluk yüzünden bakamadığı iki çocuğunu yatılı okula yerleştirmek zorunda kaldı. Hayatında ilk kez bir eyleme katıldı. Perşembe günü Torba Yasa’yı protesto eyleminde ortalık bir anda karıştı. Eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. O sırada yanındaki lise öğrencisine soda şişesi isabet etti. Yanındaki arkadaşına “Abla, kenara kaçalım” diye seslendi ancak o sırada kafasına polisin attığı gaz bombası isabet etti. Talihsiz kadın kanlar içerisinde kaldı.

Doktor bulamadılar
Turan’ı arkadaşları hemen Çankaya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne götürdüler ancak Turan’a bakacak doktor bulamadılar. Onlar da vakit kaybetmeden arkadaşlarını taksiye atladıkları gibi Ankara Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’ne kaldırdılar. Polisin attığı gaz bombası Turan’ın kafatasında kırık oluşmasına neden oldu. Kırılan kemik göze battığı için genç kadın, hem beyin kanaması hemde kör olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ankara Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde tedavisi süren Serap Turan’ı olayı haber alır almaz hastaneye koşup gelen annesi Güllü Demirbilek biran olsun yalnız bırakmıyor.

Kaynak: yuksekovahaber

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.