ManşetTürkiye

Torba Operasyon Çözüm Sürecini de kapsadı

0

f16ABD ile varılan gizli mutabakat sonucu politika değiştiren AKP hükümeti dün başlattığı torba operasyonu genişleterek Irak’taki PKK kamplarına 2011’den beri ilk kez hava saldırısı düzenledi.

Suruç katliamı sonrası IŞİD’e karşı tutumunu sertleştirmek zorunda kalan Hükümet önce Suriye sınırları içinde bulunan IŞİD mevzilerini karadan ve havadan bombaladı. Dün de bir çok ilde 5 000 polisin katılımıyla operasyon başlatılarak aralarında IŞİD’li, PKK’lı, DHKP-C’li çok sayıda kişi göz alındı. Bu nedenle operasyon “torba operasyon” adını aldı.

Torba operasyon dün gece de devam etti. Diyarbakır’dan kalkan uçakların Suriye içindeki IŞİD mevzileri ile Irak’ta bulunan bazı PKK noktaları bombalandı. Irak’ta bulunan Zap, Metina, Gare, Haftanin ve Avaşin bölgelerindeki sığınıkların, lojistik tesislerin ve Kandil’in bombalandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Başbakanlık’tan yapılan açıklamada:

“24 Temmuz 2015 tarihinde Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler etkili olarak vurulmuştur.
İcra edilen hava harekâtında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.

Ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır.

Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekâtla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır.” deniliyor.

2011’den beri ilk kez PKK’ye karşı düzenlenen sınır ötesi operasyonla çatışmasızlık ortamı ortadan kalkmış oldu. Bu durum bir çok kaynak tarafından Çözüm Süreci’nin fiilen sona erdiği şeklinde yorumlanıyor.

Torba operasyona bu sabah da bir çok ilde devam edildiği  ve aralarında IŞİD’li, PKK’lı, ve DHKP-C’lilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına devam edildiği öğrenildi.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.