Toplumsal Tarih dergisi 20 yaşında

Yayınına 1 Ocak 1994 tarihinde başlayan Toplumsal Tarih dergisi Ocak ayında yayınlanan 241. Sayısı ile 20 yılını tamamladı. Tarih Vakfı bünyesinde aralıksız 20 yıldır yayın hayatını sürdüren dergi tarih alanında yeni bilgilerin, fikirlerin, belgelerin okuyucuya sunulmasına aracılık etti.

Toplumsal Tarih dergisi 20. Yaşını bir panelle kutluyor. 10 Ocak Cuma akşamı Vakfın Eminönü binasında düzenlenen panele konuşmacı olarak vakfın mütevellilerinden Mete Tunçay, Zafer Toprak ve Ethem Eldem konuşmacı olarak katılıyor. Panelde Toplumsa Tarih dergisinin yayına başladığı 20 yıl önceki koşullarla bugünün Türkiyesi ve dünyası arasında önemli farklar var, bu durum derginin duruşunu nasıl etkiledi? Derginin akademi ile ilişkisi nasıl bir değişim geçirdi? Toplumsal Tarih önümüzdeki yıllarda nasıl bir çizgi izlemeli? sorularına cevap aranacak.

Tarih Vakfından yapılan açıklamada Toplumsal Tarih’e editör, yayın kurulu üyesi, yazar, gönüllü, okuyucu olarak destek veren, emek veren herkesi 10 Ocak 2014 Cuma akşamı gerçekleşecek panele beklediklerini ifade ediyorlar.

 

Panel ve kutlama:toplumsal tarih

Tarih Vakfı Eminönü binası, Zindankapı  Değirmen sok no 15.

Panel: 10 Ocak 2014 Cuma 17.00-19.00, sonrasında kutlama.

Mahmut Boynudelik
Mahmut Boynudelik
1957 doğumlu ve YG ekibinin şimdilik yaşça en tecrübelisi, kimsenin bilmediği bağzı eski kelimeleri kullanır. 6 Ağustos 2012’de kırk yılın başında Yeşil Gazete için yazdığı köşe yazısı vasıtasıyla Noam Chomsky, James Hansen ve Bill Mc Kibben ile köşe komşusu olması nedeniyle yerli yersiz övünür. Aslen Yeşil Gazete esenler muhabiridir; yani estikçe yazar. Bazen okur yazar, bazen yazar okumaz, bazen okumadan yazar, bazen okur yazmaz, bazen ne yazar, ne okur. Okumadığı ve yazmadığı zamanlarda Kazdağları ve İstanbul arasında tembellik hakkı aktivistliği yapar. Ha, bir de YG dış köşe ve yorum editörüdür, yorum yazıları göndermeyi düşünüyorsanız iyi geçinmenizde fayda var. Rumuzu: MB

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeşil Gazete’de staj dönemi başladı

Yeşil Gazete yeni dönemde staj başvurularınızı bekliyor!

‘Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu’ ile Kastamonu ve Sinop’tayız!

Yeşil Gazete'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nde başlattığı Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) atölyeleri Zonguldak ve Bartın’dan sonra, Kastamonu ve Sinop’ta gerçekleştirilecek.

Atalık tohumlar İstanbul’da: 3. Kadıköy Tohum Takas Şenliği

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Tohum Takas Şenliği, birbirinden kıymetli tohumların yolculuğuna dikkat çekmeyi ve doğal tarım uygulamalarını desteklemeyi hedefliyor.

IPEC2024 Konferansı’nda ‘türetim ekonomisi’ konuşulacak

İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı (IPEC2024), kapitalizme alternatif sürdürülebilir ekonomik modelleri araştırmaya odaklanacak.

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı’na günler kaldı

İklim Adaleti Koalisyonu, Madene İnat, Yaşasın Hayat' temasıyla 'İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı' düzenliyor. Çalıştay 20 Nisan'da Müze Gazhane'de gerçekleştirilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR