ManşetTürkiye

Toplumsal olaylarda Emniyet ve MİT, TSK silahlarını kullanabilecek

0

Toplumsal olaylara müdahaleye ilişkin “Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Taşınır Mal Yönetmeliği” içerisinde değişiklik yapıldı.

Değişikliğe göre “terör olaylarında” ve “toplumsal olaylarda” TSK’ye ait silah ve taşıtlar, Savunma Bakanı‘nın onayıyla Emniyet ve MİT’e devredilebilecek.

Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre, kurumların taşınır mallarının birbirlerine devri için gerekli koşullar “milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden terör, toplumsal olaylar ve şiddet hareketlerinin meydana gelmesi durumunda” şeklinde tanımlandı.

Dost ve müttefik ülkelere sevkiyat

Ayrıca yönetmelikteki “Taşınır mal işlem belgesi düzenlenmeyecek mallar” maddesine “Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nca uluslararası anlaşmalara dayanılarak dost veya müttefik ülkelere ve bu ülkelerde bulunan kamu veya özel nitelikli kurum ve kuruluşlara mal ve hizmetin yardım olarak verilmesi maksadıyla tedarik edilecek taşınırlar” bendi eklendi.

Böylece uluslararası anlaşmalara dayanılarak “dost ve müttefik” ülkelere taşınır mal işlem belgesi olmaksızın taşınır malların sevkıyatı yapılabilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.