Hafta SonuManşet

Tohumları takas etmeye Bodrum’a

0

Ekolojik Üreticiler Derneği ve Dereköy Doğasevenler Derneği tarafından 17. Şubat Pazar günü Bodrum’da Tohum Takas Şenliği düzenleniyor.

2009 yılında Torbalı ile başlayan ve en son Şile/Ovacık’ta yapılan ona yakın tohum takas şenliğinden sonra Bodrum’da  ilk kez düzenlenecek Tohum Takas Şenliği 17 Şubat Pazar günü Dereköy’de yapılıyor.

Şenlikte Dereköy’de üretim yapan çiftçiler ve köylüler kendi ürettikleri ürünleri satacak, aşı atölyesi, sepet atölyesi, ebru atölyesi gibi atölyelerlerle birlikte, çocukların tohumla teması ile ilgili resim ve seramik atölyeleri yapılacak. Prof. Dr. Yavuz Dizdar, Yard. Doç. Dr. Özlem Akan’ın konuşmacı olarak yer alacağı şenlikte Kemer Köyü’nde  doğal tarım yapan çiftçi Cevdet Türk ve bir toplumsal destekli tarım projesi olan Bizim Bostan Projesi hakkında bir  konuşma gerçekleşecek.

Bodrum Belediye’si tarafından desteklenen şenlikte ayrıca, halk oyunları ve tiyatro gösterisi, çocuklar tarafından doğayla ilgili dans gösterileri yapılacak.

Sürdürülebilir yaşamla ilgili yayınlar çıkaran Sinek Sekiz Yayınevi, Muğla Arıcılar Birliği, Ekolojik Üreticiler Birliği‘nin yanısıra Evciler e-atık ve Geri Dönüşüm stand açıp elektronik atıkları toplayacak.

Getirilen tohumlar şenlik başlangıcında tohum takas masasına teslim edilecek, burada kayıt altına alınan tohumlar zarflanarak takasa hazırlanacak ve sahiplerine geri verilecek. 14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek takasta  getirilen tohumlar kişiler arasında herhangi bir satış olmaksızın değiş tokuş edilecek. Takasa tohumsuz gelenler için kitap kabul edilebiliyor.Getirilen kitaplar Dereköy İlkokulu ve Kumköy kütüphanesine bağışlanacak. Çiçek, sebze, bakliyat her türlü yerel tohum takas edilebilecek.

Daha detaylı ve güncel bilgiler için:

http://www.facebook.com/groups/permakulturbodrum/

http://www.facebook.com/events/134797080007726/?ref=ts&fref=ts

(Yeşil Gazete)

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.