EnerjiManşetTürkiye

TMMOB, TEİAŞ’ın özelleştirilme kararının iptali için dava açtı

0

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, (TMMOB) Resmi Gazete‘de de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alınmasının iptali için dava açtı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TEİAŞ’ın özelleştirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada TEİAŞ üzerindeki kamu kontrolünün devam edeceğini ileri sürmüştü.

‘TEK’in bölünme sürecinin devamı’

Dava dilekçesinde, elektriğin kesintisiz, güvenilir ve kaliteli bir şekilde sürdürülmesinin, tüm toplumu ilgilendirdiğine işaret edildi.

Ayrıca, dilekçede Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) tarafından elektriğin halka kamu tarafından kamu hizmeti olarak verildiği hatırlatılıp, sonrasında gelişen süreç şöyle anlatıldı:

Buna karşın yeniden yapılandırma çalışmaları adı altında çeşitli yabancı elektrik tröstleri ve şirketlerin kılavuzluğunda ve Dünya Bankası ve IMF’nin yönlendirmeleri ile elektrik hizmetlerinin kamu elinden özel sektöre geçişini sağlamak için çalışmalar başlatılmış ve TEK’in küçük parçalar halinde özelleştirilebilmesi amacıyla Üretim, İletim ve Dağıtım İdareleri olarak üç parçaya ayrılmasına karar verilmiştir.”

Bu özelleştirme kararının TEK’in bölünme sürecinin devamı olduğunun da altı çizildi.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.