İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Tiyatrocu Genco Erkal Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifade verdi

0

Tiyatrocu Genco Erkal, hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında bugün “şüpheli” sıfatıyla İstanbul Adalet Sarayı‘nda ifade verdi.

Genco Erkal’a destek vermek için CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ve Gülizar Emecan da adliyeye geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı, Genco Erkal için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları gerekçe göstererek “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

‘Doğanın katledilmesine karşıyım dedim’

İfadesinin ardından basına açıklama yapan Erkal, yedi sosyal medya paylaşımı yüzünden ifadeye çağrıldığını, paylaşımlarının Cumhurbaşkanına hakaret içermediğini dile getirdi:

Benim işimin politik tiyatro yapmak olduğunu, 60 yıldır bu işi yaptığımı, dünyanın her yerinde haksızlıklara, baskılara, adaletsizliğe, bağnazlığa karşı olduğumu ve bu düşüncelerimi hem sahneden hem de sosyal medyadan açıkladığımı anlattım.

‘Başkanlık sistemine karşıyım’ dedim. ‘İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına, doğanın katledilmesine ve betonlaştırılmasına karşıyım’ dedim.”

You may also like

Comments

Comments are closed.