ManşetTürkiye

TIR durduran ikinci savcı da görevden alındı

0

Adana’da pazar günü MİT’e ait TIR’ları aramak isteyen TMK ile görevli Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı görevinden alındı. Takçı, daha önce Hatay’da TIR araması yapmak isteyen ve ardından görev yeri değişen savcı Özcan Şişman’ın yerine gelmişti

savcı

Adana’da jandarma ekipleri, 19 Ocak günü Türkiye üzerinden Suriye’ye ‘kaçak silah ve mühimmat sevkiyatı yapılacağı” yönündeki ihbar üzerine 3 TIR’ı durdurarak arama yapmış, araçların Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait olduğu açıklanmıştı.TIR’larda inceleme, Adana Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile yapılmıştı. Arama talimatını veren savcı Aziz Takçı  görevinden alındı. Takçı, Hatay’da bir  TIR’ın aranması talimatını verdikten sonra görev yerin “kendi isteğiyle” denilerek değişen savcı Özcan Şişman’ın yerine getirilmişti.

Valilik: İçinde rutin görevini ifa eden personel var

Adana Valiliği, TIR’la ilgili “3 araçta Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatının rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır” açıklamasında bulunmuştu.

Burhan Kuzu: silah taşımanın neresi gayri vicdani?

Sınırda yakalanan TIR’larda ne olduğu tartışılmaya devam ederken Burhan Kuzu, Türkiye’nin Suriye’ye silah götürme ihtimalini savundu. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, twitter hesabından yayınladığı mesajda konuya ilişkin, “Velev ki, bu TIR’larda MİT, Suriye’de her gün bombalar atılan Özgür Suriye ordusuna ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor! Neresi gayri vicdani?” dedi. Gelen tepkiler üzerine Kuzu ifadesine şöyle devam etti:“Bakın tarihe! Tüm ama tüm Türk ve İslâm Devletleri hep içerdeki hainler tarafından yıkılmış. Burada lafı kim üzerine alırsa o hain”

burhan-kuzu-tweet

BM “TIR’ların kontrolden geçmesini istiyoruz” demişti

1 Ocak’ta Hatay’da durdurulan ve hükümet tarafından “insani yardım taşıdığı” iddia edilen TIR’la başlayan krizle ilgili olarak BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Valerie Amos, “Bizim arzu ettiğimiz, yardımların belirlendiği şekilde ve tüm yasal işlemlerin yapılmasıyla ulaştırılması. Ancak bölgedeki gerçekler bizim bu isteğimizle pek örtüşmüyor.” demişti.

 (Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.