EmekManşet

THY’de grev var!

0

THY personelinin sabaha karşı saat 03:00’te İş güvencesi, uluslararası standartlara göre uçuş saatinde anlaşmak ve uçuş güvenliğinin tam olarak sağlanması talepleri ile başlatacağı Hava İş SendikasıSendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin tarafından açıklanan grev öncesi ve sonrası İstanbul Atatürk Havaalanı hareketli saatler yaşadı. İşte gece boyunca dakika dakika yaşananlar.

THY grevi ile ilgili tüm anlık tüm gelişmeler airporthaber.com/canli/ üzerinden takip edilebilir.

Grev öncesi

Polis havaalanını abluka altına aldı. Gaz maskeleriyle bekleyen polisler  bazı işçileri gözaltına almak istedi ancak sendika görevlilerinin araya girmesiyle gözaltı olmadı.

Grevin başlamasından önde polis Dış Hatlar Terminali’nin önüne TOMA getirdi. İçeride bulunan çevik kuvvet ekipleri ise gaz maskelerini taktılar.

Havaalanının tüm giriş ve çıkışları çevik kuvvet polisi ve TOMA’lar tarafından tutuldu, havalanına girişlere polis tarafından izin verilmedi. Polis telsizlerinden sürekli “Kimsenin içeriye girmesine izin vermeyin” şeklinde anonslar geçildi.

Sunexspres çalışanlarının grevi kırmak için THY’de çalıştırılacağı öğrenilirken, dün mezun olan 500 uçuş ekibi de, grevi kırmak için uçuş planına dahil edildi.

Yağan yağmura rağmen çalışanlar ‘Ölmek var dönmek yok’ sloganı ile grev hazırlıklarına devam etti.

Polis, grev için toplanan kalabalığı uyardı ve grevin THY Genel Müdürlük binasında devam etmesini istedi.

Polis, greve katılanların bulunduğu bölgeyi çembere aldı. Çalışanlar ‘İş ekmek yoksa barış da yok’ sloganı attı. Polis grevci işçilerin havaalanı önünde beklemesine izin vermedi.

Grevin başlayacağı saat öncesi yasa dışı grev kırıcıların havaalanına geleceği ifade edildi.

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY Genel Müdürlük binası önünde devam etmesi istenen grevin dış hatlar terminalinde sürdürülmesi için Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu ile görüşmeler yaptı.Direniş çadırının dış hatlarda değil genel müdürlük önünde kurulması konusunda anlaşma sağlandı.

THY yönetimi grev sebebiyle tam kadro gece mesaisi yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil başta olmak üzere bütün genel müdür yardımcıları ve başkanlar, Genel Müdürlük binasında süreci yakından izliyor. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu da, THY Genel Müdürlük binasında bulunuyor.

THY’deki grevin başlamasına bir saatten az bir süre kala grevin resmen başlayacağı saat olan 03.00’ten sonraki ilk uçuşa katılacak uçucu ekipler, polisin güvenlik önlemleri altında ekip odasına ulaştı.

Grev gözcüleri Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden THY Genel Müdürlük Binası’na gitti.

Hava İş Sendikası temsilcisi, greve dakikalar kala çalışanları greve davet etmek için gittiği THY Hat Bakım’da greve davet ettiği çalışanlardan beklemediği bir tepki aldı. Çalışanları greve davet eden temsilcinin davetini birçok çalışanın geri çevirdiği, ” Bizim mesaimiz 06.00’da bitiyor ve sonrasında evimize gidiyoruz” dedikleri bu sırada temsilci ile çalışanlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı öğrenildi.

ve Grev başladı

Saat 3’te ‘Bu iş yerinde grev vardır’ pankartı genel müdürlük kapısına asıldı.

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, baskı ve tehditle yasal haklarının engellenmeye çalışıldığını, ancak her türlü zor şartlara karşı grevi başarı ile gerçekleştireceklerini ve grev sürecinden güçlenerek çıkacaklarını söyledi.

Hava İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı ile Hukuk Müşaviri Abdi Pesok, THY’nin Atatürk Havalimanı’ndaki ekip odasında uçucu personeli etkilemeye çalıştığı ancak polisin buna izin vermeyerek her iki sendika temsilcisini de ekip odasından zorla dışarı çıkarttığı belirtiliyor.

Grev başladı, ancak uçaklarda şu ana kadar her hangi bir aksaklık yok. Trabzon, Ankara, İstanbul başta olmak üzere tüm uçuşlar normal bir şekilde devam ediyor.

Grev gözcülerinin ve sendika yetkilerinin gözetiminde sürecek olan eylem sabah saat 10’da ise basın açıklaması ile devam edecek.

(Yeşil GazeteBaşka Haber, Birgün, etha, airporthaber)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.