ManşetTürkiyeUlaşım

THY, iç hat seyahatlerinde yolculardan PCR testi veya aşı kartı isteyecek

0

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, 6 Eylül 2021 tarihinden sonra iç hatlarda seyahat edecek yolculardan PCR testi ya da aşı kartı isteneceğini duyurdu.

Birçok kurum da yolcularından seyahat öncesinde PCR testi ya da aşı kartı istemeye hazırlanıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine dayandırıldı

Bilal Ekşi’nin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

6 Eylül’den sonra iç hatlarda uygulanacak AŞI ve PCR testi uygulaması, İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği uygulanacak olup mevcut genelge kapsamında tüm havayolları, otobüsler ve demiryolları da aynı uygulamaya tabi olacaklardır.”

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede geçen ifade ise şu şekilde:

“Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.