Spor

Thor Hushovd BMC’de

0

Gelecek sezon için çalışmalarını sürdüren BMC, Norveçli ünlü bisikletçi Thor Hushovd ile anlaşma sağladığını açıkladı. 33 yaşındaki Hushovd, Amerikan takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Cadel Evans ile Fransa Bisiklet Turu‘nda şampiyonluğa ulaşan BMC, transfer döneminde de hız kesmiyor ve kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Amerikalı ekip, daha önce de Cadel Evans ile olan anlaşmasını 2014’e kadar uzattığını açıklamıştı. George Hincapie de kontratını uzattığı ve bir sene daha BMC çatısı altında mücadele edeceğini ifade etmişti.

Bununla da yetinmeyen BMC, dün de Thor Hushovd’la anlaşma sağladığını ve geçen yıl Garmin-Cervelo formasıyla mücadele eden Norveçli bisikletçiyle 2014 yılına kadar anlaşma imzaladığını duyurdu. Genel menajer Jim Ochowicz, yaptığı açıklamada “Thor, bize özellikle Bahar Klasikleri’nde ve Büyük Turlar’da büyük katkı sağlayacak. Bu imza nedeniyle çok mutluyuz” dedi.

Hushovd, 2005 ve 2009 yılında Fransa Bisiklet Turu’nda yeşil mayoyu elde etmeyi başarmıştı. 2010 yılında Dünya Şampiyonu olan Norveçli bisikletçi, bu sene Fransa Bisiklet Turu’nda iki etap kazanmış, yedi gün de sarı mayoyu sırtında taşıyarak büyük sükse yapmıştı.

(eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.