Spor

Thibodeau yılın koçu

0

Chicago Bulls’un koçu Tom Thibodeau, henüz antrenörlük yaptığı ilk sezonda NBA’de yılın koçu ödülünü kazandı.

Thibodeau’nun takımı 62 galibiyet elde ederek, bu sezon en çok maç kazanan takım olmuştu. Geçen sezon 41 galibiyet elde eden Bulls, ayrıca playoff ilk turunda Indiana Pacers’ı beş maç sonunda elemeyi başarmıştı.

Basın toplantısında kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Tom Thibodeau, yaklaşık 20 yıl yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra hayatı boyunca bu anı beklediğini vurguladı. 53 yaşındaki antrenör, daha önce Minnesota, San Antonio, Philadelphia, New York, Houston ve son olarak da Boston’da yardımcı antrenörlük yapmıştı. Thibodeau, gittiği takımlarda savunma uzmanı bir yardımcı antrenör olarak anılıyordu.

Yılın koçu ödülü, ABD ve Kanada’dan 119 gazetecinin katıldığı oylama sonucunda verildi. Jüri üyeleri oylamada birinci, ikinci ve üçüncü sıra adaylarına oy verdiler. Thibodeau, 76 jüri üyesinin birinci sıra oyunu alırken, ikinci sırada Philadelphia 76ers’ın baş antrenörü Doug Collins yer aldı. Batı Konferansı’nı lider bitiren San Antonio Spurs’ün koçu Gregg Popovich ise oylamayı üçüncü bitirdi.

Tom Thibodeau, tarihte bu ödülü kazanan dördüncü Chicago antrenörü oldu. Daha önce 1967’de Johnny Kerr, 1971’de Dick Motta ve 1996’da Phil Jackson Chicago Bulls’u çalıştırırken yılın koçu seçilmişti.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.