TürkiyeKültür-SanatManşet

Tepkiler üzerine ‘bale antrenörlüğü’ kursu ertelendi

0

56 saatte bale antrenörlüğü vaadi ile başlatılması planlanan kurs programı bale sanatçılarının tepkilerinin ardından ertelendi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Dans Sporları Federasyonu 6-12 Mart tarihle rinde56 saatlik “bale antrenörlüğü” programı yapılacağını duyurmuştu. Bale Sanatçıları Derneği ise kursa tepki göstererek, “Bale spor değil sanattır” kampanyası başlattı. Kampanyanın başlamasının ardından bir açıklama yapan federasyon bale ve modern dans branşları kurslarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Federasyonumuzca yapılması planlanan Bale ve Modern Dans branşları kursları, Antrenör Eğitim Talimatı‘nda yapılması planlanan değişiklikler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna ve camiamıza saygılarımızla duyurulur” denildi.

Sanatçılar mahkemeye başvuracak

Kurs programına karşı Bale Sanatçıları Derneği tarafından başlatılan kampanyada balenin, Rönesans döneminden günümüze tüm dünyada ‘sanat’ olarak kabul gördüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda da sanat faaliyeti olarak kabul edildiği belirtilmişti. Dernek başkanı Ayfer Tarlak ayrıca, yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracaklarını duyurmuştu. 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.