Tepki çeken Çamlıhemşin imar planı reddedildi

Rize Çamlıhemşin İmar Planı, merkez dahil altı mahalleyi kapsıyordu.

Rize Çamlıhemşin Belediyesi tarafından yaptırılan Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave İmar Planı, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından reddedildi.

Koruma Kurulu tarafından kabul edilmeyen plan, merkez dahil altı mahalleyi kapsıyordu. Plan, özellikle Fırtına Vadisi çevresini, dere yataklarını, ormanları ve tarımsal alanları imara açarak koruma altındaki vadiyi ranta açmış olacaktı. Söz konusu plan, belediye meclisinde onaylandıktan sonra vatandaşların itiraz etmesini engellemek amacıyla Rize Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkarılmış, halkın büyük tepkisine yol açmıştı.

Evrensel‘de yayımlanan habere göre, Trabzon Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, çok sayıda tescili tarihi kemer köprü ve tescili tarihi konakların yer aldığı alanda planın bu yapılara zarar vereceğini ve siluetlerini bozacağını belirterek reddine karar verdi.

Çevre Şehircilik ve Belediyenin hazırladığı plan, ret gerekçeleri giderilmeden yasaya göre yürürlüğe giremeyecek.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR