Hafta Sonu

“Tepenin Ardı” vizyonda

0

Emin Alper’in 40 ulusal ya da uluslararası festivale katılıp şu ana kadar 16 ödül ile taçlandırılan filmi “Tepenin Ardı”  bugün vizyonda.

Bir süre önce vizyona girecek sinema bulmada sorun yaşayan filmle ilgili “Arka Pencere’ sitesinde “Kaçın, Ödüllü film geliyor” başlıklı bir yazı yazılmasına da vesile olan film toplumsal nefret yaratmanın temelini kırsalda yaşayan bir aile üzerinden metaforik olarak anlatıyor.

Tamer Levent, Reha Özcan ve Mehmet Özgür’ün başrollerini paylaştığ filmin afişte öne çıkardığı sloganı ise, “Hep Bir Düşman Vardır!”.

Yönetmen Emin Alper, Altyazı sinema dergisinin Aralık sayısı için verdiği mülakatta filmde western filmi janrını kullandığını ifade ediyor.

Filmin yapımcıları arasında geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan Berlinale’de Altın Ayı için yarışan “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” filminde de imzası bulunan yönetmen Seyfi Teoman da yer alıyor.

Tepenin Ardı’nın izlenebileceği sinema salonları ve film ile ilgili her türlü bilgi için facebook sayfası ile twitter hesabından bilgi edinmek mümkün.

Öte yandan filmin yönetmeni Emin Alper, Beyoğlu Sinemasında gerçekleşecek bazı gösterimlerden sonra izleyiciler ile film hakkında söyleşecek.

Filminin 17 Aralık Pazartesi19:00 seansındaki gösteriminden sonra Alper ile birlikte SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi Şenay Aydemir film hakkında bir söyleşi gerçekleştirecek

“Tepenin Ardı” Yeşiller ve Sol Gelecek ile buluşuyor

20 Aralık Perşembe günü Beyoğlu sinemasındaki 19:00 seansı gösterimine katılan Yeşiller ve Sol Gelecek üyeleri ise filmin ardından aynı zamanda partinin de üyeleri arasında bulunan Emin Alper ile film hakkında sohbet etmek üzere İFMC’de (İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti) buluşacak.

Film gösterimi ve İFMC’deki söyleşi hakkında yapılan açıklama şu şekilde

Tepenin Ardı‘na Almanlar ve Fransızlar Daha Yakın!

Medyanın ve sinemaseverlerin tepkisine rağmen Tepenin Ardı‘nın 14 Aralık’ta vizyona gireceği salon sayısında henüz bir artış olmamasına rağmen film Almanya’da bağımsız filmler dağıtımcısı Arsenal‘in programlamasıyla 16 Kasım’dan itibaren Almanya ve Avusturya’da 16 kentte bağımsız sinemaların gösterim programına girdi. Alman basınındanBerliner ZeitungDer TagesspiegelDie Tageszeitung gibi önde gazetelerin sayfalarında geniş yer ayırdığı Tepenin Ardı, Almanya’nın önde gelen sinema dergilerinden Film Dienst‘inin de kapağında yer aldı.

Tepenin Ardı‘nı Fransa’da ise geçtiğimiz yıl Oscar ödüllü Asghar Farhadi’nin Bir Ayrılıkını ve Cannes Jüri Özel ödüllü Nuri Bilge Ceylan’ın Bir Zamanlar Anadolu’da sını dağıtmış olan Fransa’nın önde gelen dağıtım şirketlerinden Memento Films dağıtacak. Fransa vizyon tarihini Nisan 2013 olarak belirleyen Memento Films, filmi Fransa genelinde 25 şehirde, 30 salonda gösterime sokmayı planlıyor.

Bu tablonun gösterdiği üzere Almanya ve Fransa’daki sinemaseverler 2012’de dünya festivallerinde öne çıkan ve birçok ödülle onurlandırılan Tepenin Ardı‘na Türkiye’deki sinemaseverlerden daha yakın.”

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.