DünyaManşet

Teksas’ta kiliseye silahlı saldırı: 26 ölü

0

ABD polisi, Teksas Eyaleti’ndeki bir kilisede bir saldırganın tek başına düzenlediği saldırıda 26 kişiyi öldürdüğünü, 20 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

Texas Kamu Güvenliği Bölgesel Direktörü Freeman Martin, saldırganı 20’lı yaşlarının başındaki beyaz bir erkek olarak tanımladı. Saldırganın tamamen siyah giyindiği ve hücüm yeleği bulunduğu kaydedildi. Yetkililere göre saldırganda bir saldırı tipi tüfek de vardı.

Martin, saldırganın kilisenin dışında ateş açmaya başladığını ve daha sonra kilisenin içine girip ateş açtığını söyledi.

Bir vatandaşın “tüfeğini alıp, araçla kaçan saldırgana ateş ettiğini” belirten Martin, vatandaşın saldırganı takip ettiği aracına çarpıp durdurduğnu anlattı. Polisin saldırganı aracında ölü bulduğu belirtilirken, bunun açılan ateşle mi yoksa saldırganın kendisini vurmasıyla mı olduğu henüz bilinmiyor.

ABD medyası saldırganın 26 yaşındaki Devin P Kelley olduğunu bildirirken, polis henüz şüphelinin kimliğini doğrulamadı.

Bir kasaba sakini kilisedeki ayine genelde yaklaşık 50 kişinin katıldığını söyledi. Ölenler arasında çocukların da olduğu belirtiliyor.

Ekim ayında ABD’nin Las Vegas kentinde 58 kişinin yaşamını yitirdiği, 500’den fazla insanın yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

New York’ta da geçtiğimiz hafta bir saldırı gerçekleşmiş, kent 11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırıdan bu yana en ölümcül terör saldırısıyla karşılaşmıştı. Saldırıda sekiz kişi hayatını kaybetmişti.

ABD’de yayınlanan Boston Globe gazetesinin haberine göre, bu yıl ülkede gerçekleşen ve kitlesel silahlı saldırıların sayısı 307’ye ulaştı.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.