DünyaManşet

Tecavüz sanıklarının yargılanmasına Delhi’de başlandı

0

Hindistan’ın başkenti Delhi’de geçen ay toplu tecavüze ve saldırılara hedef olan ve daha sonra hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki tıp öğrencisiyle ilgili mahkeme başladı. Mahkemeye sunulan DNA tahlili sonuçları 5 zanlının tecavüz ve saldırılarla ilişkili olduğunu doğruladı.

Savcı Rajiv Mohan, yargıç Namrita Aggarwal’a, Merkezi Adlî Tıp Laboratuvarı’nca incelenen DNA sonuçlarının suçlanan kişilerin hepsinin giysilerinde bulunan kan izlerinin kurbanın kanıyla aynı olduğunu açıkladı. Mohan, tıp öğrencisinin can verdiği Singapur’daki Mount Elizabeth Hastanesi’ndeki kayıtlarda, tecavüz ve saldırı kurbanının kan zehirlenmesi ve çoklu organ yetmezliğinden öldüğünün belirtildiğini de aktardı.

Delhi’nin Saket yöresindeki Bölge Mahkemesinde yapılan ön duruşmada, yargıç, 5 zanlının Pazartesi günü duruşmaya çıkarılmasını istedi. Saldırıda rol alan altıncı zanlının ise çocuk mahkemesinde yargılanması bekleniyor. Tecavüz, adam kaçırma ve cinayetle suçlanan ve yaşları 19’la 35 arasında değişen zanlılar ölüm cezasına çarptırılabileceği gelen bilgiler arasında.

Savcı ayrıca, saldırı kurbanından çalınan eşyanın da zanlıların üzerinde bulunduğunu bildirdi.Mahkemenin bir sonraki oturumu 10 Ocak’ta yapılacak. Öte yandan Mahkeme dışında toplanan protestocular toplu tecavüz kurbanı için adaletin yerini bulması talebiyle gösteri yaptı.

Zee News’a yaşadığı dehşet gecesini anlatan ölen tıp öğrencisinin erkek arkadaşı, kız arkadaşıyla birlikte sinemadan çıktıktan sonra camları karartılmış olan otobüse binerek bilet parasını verdiklerini, daha sonra otobüsteki erkekler tarafından şuurunu kaybedinceye kadar dövüldüğünü, erkeklerin daha sonra kız arkadaşına saldırdığını söyledi.

Tıp öğrencisinin erkek arkadaşı, saldırganların kendilerini otobüsten attıklarını, daha sonra otobüsle ezmeye çalıştıklarını da doğruladı. Yoldan geçenlerden yardım istediklerini ama yavaşlayan otomobillerdekilerin, çifti çıplak halde görünce durmadan uzaklaştıklarını anlatan genç erkek, yetkilileri de eleştirerek polislerin yardıma gelmekte geciktiklerini, gelince de yetki tartışmasına girdiklerini ve kendilerini yanlış hastaneye götürdüklerini belirterek,  “Kız arkadaşım büyük miktarda kan kaybediyordu. Bizi yakındaki hastaneye götürecekleri yerde çok daha uzaktaki bir hastaneye sevkettiler.” diye konuştu.

Delhi polisi ise, olay yerine geç ulaştıkları suçlamasını reddetti.

(BBC Türkçe)

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.