ManşetTürkiye

TBMM’ye Şafak Pavey ayarı, pantalon yasağı kalktı

0

Kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi Genel Kurul’da kabul edildi.

Tartışma, başörtülü milletvekillerinin Meclis’e geldiği gün, CHP’li Şafak Pavey’in yaptığı konuşma ile gündeme gelmişti. Pavey, AKP’li dört kadın milletvekilinin başörtüsü ile genel kurula katıldığı gün yaptığı konuşmada genel kurul iç tüzüğünde yasaklanan diğer hak ve özgürlüklerin yanısıra kendisinin pantalonla genel kurula katılmasının da bir erkek milletvekili tarafından iç tüzük bahane edilerek engellendiğini vurgulamış, bu konuşma kamuoyu nezdinde büyük bir tartışmasının doğmasına yol açmıştı.

TBMM Genel Kurulu, kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzük değişikliği teklifini görüştü.

3 maddeden oluşan teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Mevcut içtüzükteki “bayanlar tayyör giyer” ifadesi, “kadınlar etek ve ceket ya da pantolon ve ceket giyerler” şeklinde değiştirilmesiyle pantolon yasağı tarihe karıştı.

Buna göre, Genel Kurul Salonu’nda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM İdari Teşkilatı memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyecek ve kravat takacak; kadınlar ise ceket ve etek veya ceket ve pantolon giyebilecek.

(Ajanslar, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.