ManşetTürkiye

TBMM, yolsuzluk tapelerini defter yaptı, dağıtıyor

0
6TBMM’de eski dört bakan hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu’ndaki Rıza Sarraf’ın konuşma tapelerinin bulunduğu belgelerin, kullanılmayan kâğıt kapsamında bloknot olarak basılması kriz çıkardı.
 
TBMM Başkanlığı, bloknotların haber olması üzerine yaptığı açıklamada; çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakılmasına destek olunması amacıyla “Çevre Dostu Meclis” projesi kapsamında bir dizi etkinliğin hayata geçirildiğini bildirdi. Açıklamada, söz konusu proje kapsamında kullanılmış kâğıtların bloknot haline getirildiği ve TBMM basımevindeki atık kâğıtların bu çerçevede biriktirilerek tekrar kullanılmak üzere not defteri yapıldığı belirtildi. Açıklamada, bazı bloknotlarda kullanılan belgelerin Soruşturma Komisyonu’nun raporunda yer aldığı ve herhangi bir gizliliğinin bulunmadığı ifade edildi.

Soruşturma Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, söz konusu belgelerin soruşturma komisyonu raporunda yer alan muhalefet şerhinde yer alan tapeler olduğunu ve kullanılmayan kâğıt kapsamında
TBMM tarafından bloknot olarak basıldığını ifade etti. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kürsüde bir elinde tapelerin bulunduğu bloknotu bir elinde de Soruşturma Komisyonu raporunu tutarak şunları dile getirdi:

“Bakın, Meclis Soruşturma Komisyonu raporu elimde, bir tuğladan daha da fazla kalın, tam 1178 sayfa. Biz ‘Bunu halka nasıl mal edelim, nasıl anlatalım?’ diye düşünürken, eksik olmasın, Meclis Başkanlığımız önemli bir çalışma yaptı ve herkese okunabilir bloknotlar gönderdi. Ne var bu bloknotlarda? Şimdi açıyoruz sayfanın bir tanesini, Rıza Sarraf diyor ki bloknotta: ‘Ağabey, yarın güzel bir çikolata kutusu yaptır, çok pahalı olmasın. Bir tane de gümüş tepsi al, 500 bini yerleştir içine.’”

Söz alan AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, bunun bir skandal olduğunu savunarak “Bu konu hakkında soruşturma başlatılmalı” dedi.

AKP’den gelen sert eleştiriler üzerine belgelerin gizliliği olmadığı açıklaması yapan TBMM Başkanlığı çark ederek konu hakkında jet hızıyla soruşturma başlattı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, genel kurula tapelerin bloknot olarak basılması konusunda soruşturma başlatıldığı bilgisini milletvekillerine de duyurdu. Kulislere bırakılan ve personele dağıtılan çok sayıda bloknot da geri alındı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.