ManşetTürkiye

TBMM Genel Kurulu’nda Yüce Divan oylaması

0

17-25 Aralık soruşturmasında yolsuzluk iddialarına adları karışan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar için TBMM Genel Kurulu’nda Yüce Divan oylaması devam ediyor. Zafer Çağlayan için yapılan oylamada 242 evet oyuna karşı, 264 hayır oyuyla Yüce Divan’a gönderilmesi önergesi reddedildi.

49

Zafer Çağlayan’ın oylamasında 26 AKP’li Zafer Çağlayan’ın Yüce Divan’a gitmesi için EVET oyu vermiş durumda. Bunun yanında AKP’den toplam 18 kişi oy vermedi. 7 çekimser, 3 geçersiz ve 1 boş var. Toplam fire ise 55.

Muhalefetin vereceği önergenin kabul edilmesi ve Yüce Divan kararı alınması için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanması gerekiyor.

Yani en az 276 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Bağımsız milletvekilleri eklendiğinde ve hiç fire verilmediği varsayıldığında muhalefet milletvekillerinin toplam sayısı 223’e ulaşıyor. 276 sayısına ulaşılması ancak AKP’nin fire vermesi durumunda mümkün görünüyor. Yani Yüce Divan’a gönderip göndermeme kararında AKP milletvekillerinin oyu belirleyici olacak.

Şu anda TBMM’de eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile ilgili oylamaya geçilmiş durumda.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.